OTAC BOŠKA OBRADOVIĆA: Boli me što mi sina nazivaju fašistom! (FOTO)
Boško Obradović sa ocem, Foto: RINA

iskren!

OTAC BOŠKA OBRADOVIĆA: Boli me što mi sina nazivaju fašistom! (FOTO)

- Ta priča da Boško sve radi što mu kaže Đilas je nebulozna jednako kao i sve laži, navodi Milisav...

Objavljeno:

- Ima toga što cenim kod Vučića i smatram da je bilo na korist Srpskog naroda i države Srbije, ali sam mišljenja da je svojim ličim činjenjem dosta negativno uticao da se zaboravi ono što je dobro uradio za narod i za državu. Time što je mog sina Boška nazvao fašistom, ujeo me je za srce, naneo mi je najveću moguću bol koju sam mogao da doživim, jer moj sin Boško je sve suprotno od fašiste, kaže Milisav Obradović, otac predsednika Dveri otvarajući dušu novinarima.

"Živim miran penzionerski život, ali teško mi pada ogromna laž koja se upućuje takoreći svakodnevno sa najznačajnijih medija u Srbiji o mom sinu Bošku, jer sam ja njemu posvetio ceo život i odlično znam da je to sve laž. Sa tolikom gomilom laži, ponekad mi se učini da će i mene da ubede da je Boško ono što u suštini nije i što je najgore, oni žele da ostvare svoje ciljeve klevećući Boška. To je najcrnje što je moglo da se da se desi po mom mišljenju u Srbiji. Ostvarivanje ličnog interesa ne preko svojih kvaliteta, nego lagajući, klevećući i ponižavajući druge“ kaže Milisav.

foto: RINA

Mislite li da je vaš sin izabrao pravu koaliciju, i da je sve to posledica politike i udruživanja sa Đilasom?

- Aposolutno bi bio srećniji da su DVERI danas u koaliciji sa Demokratskom strankom Srbije, možda i sa Srpskom Radikalnom strankom da ona nije pokazala svoje pravo lice, odnosno da je stvarno bila ono što se od nje očekivalo. Međutim, neverovatno je da niko ne sme da postavi pitanje, šta zajedno drži Vučića, Dačića, Palmu, Vulina, Draškovića, Karića…

Znači opravdavate savez?

- Pa ako se došlo do toga da Vučić sa velikom podrškom naroda u ovom trenutku ne može bez Dačića i ostalih nabrojanih, onda vidim negde opravdanje da i DVERI moraju sa nekim da se udruže. Ako pričamo o Bošku, on po meni nije mogao više na front sam. Morao je negde da se sa nekim udruži i ispalo je da je u ovom trenutku jedino rešenje bio Đilas, Jeremić i Demokratska stranka. Ali iskreno se nadam i to je jedini moj zahtev da Boško neće skrenuti sa pravoga puta i da Dveri neće postati ništa drugo nego ono što je do sada bile. Mislim da su jedna od retkih stranaka u Srbiji koja se časno i pošteno bori za narod i za državu.

Ipak teško je objasniti čupanje znakova po Beogradu, mnogi tvrde da je pod uticajem Đilasa postao agresivan?

foto: Aleksandar Stojanović

- Ta priča da Boško sve radi što mu kaže Đilas je nebulozna jednako kao i sve laži. Boško je sa Đilasom, sa Jeremićem, sa Demokratskom strankom ciljno da se stvori optimalno masa koja može ozbiljno da se suprotstavi režimu Aleksandra Vučića. Sve ostalo su Dveri onakve kakve su 21 godinu, takve će ja se nadam i to tražim da ostanu dok budu postojale, svejedno na političkoj sceni, da li na bilo kom drugom putu. Lično mislim da ništa gore nije vladalo Srbijom od današnjeg režima. Katastrofa je za ovaj narod, za ovu državui da 30. godina jedan te isti broj ljudi nuidi sreću narodu Srbije i državi Srbiji. Zamislite da danas u Čačku će se pitati građani, da li da galasaju Srpsku Naprednu stranku ili Novu Srbiju, Socijalističku partiju .. a svi smo ih toliko godina gledali na vlasti u Čačku. Ali da ih ja ne ocenjujem trebalo bi narod prvo da ih oceni, pa onda da ih glasa. Isti je slučaj na nivou republike, znači Dačić, Vučić, Palma, Drašković, Šešelj, Čeda, Čanak, 25 godina, čertvrt veka nude sreću srpskom narodu.

U čemu je razlika, i ovi Boškovi saveznici su isto nudili, ne baš kratko vreme?

foto: Espreso.co.rs

- Razlika je u godinama, koliko su dugo nudili, ipak su nešto manje nudili Tadić i Đilas, ali iskren sam tu i oni su nudili sreću narodu.

Odrećiću se sina ako se bude bavio kriminalom!

- Ja sam Bošku već rekao i to mu je amanet od mene da ću ja da ga se odreknem ukoliko buide učestvovao u kriminalu i korupciji. Može odmah da napusti političku scenu, ali ne može da bude kao što su ostali. Znači, mi smo videli da ne valja vlast Socijalističke partije kao jedine stranke, pa smo nešto pokušali da napravimo višestranačku vladu da bi smo danas ponovo bukvalno došli na višestranačko jednoumlje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.