U SRBIJI SE RASPALA ZDRAVA PAMET, SRPSKI NACIONALISTI HOĆE RAT S CRNOM GOROM! Milojko zabio autogol kao Augentaler!
Milojko Pantić, Foto: Marina Lopičić

nebo se otvorilo

U SRBIJI SE RASPALA ZDRAVA PAMET, SRPSKI NACIONALISTI HOĆE RAT S CRNOM GOROM! Milojko zabio autogol kao Augentaler!

Lažni ratni branitelji srpstva i pravoslavlja su ponovo na sceni i zato se stalno ističe laž da su crkvene svetinje u Crnoj Gori vekovima bile srpske i da su ugrožene

Objavljeno:

Legendarni sportski novinar i komentator Milojko Pantić ovih se dana više bavi politikom i to kao kolumnista "Al Džazire". Tako je nedavno komentarisao aktuelne događaje u Crnoj Gori i to na način koji bukvalno ostavlja bez teksta:

- Posle neuspeha i tragičnih poraza u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu, na red je došla Crna Gora. Čvrsto sam uveren da je, pod uticajem te nacionalističke svesti, tog duha nacionalizma, koji se, putem razularenih medija, kao kuga širi u narodu, u Srbiji došlo do raspada zdrave pameti kod svakog od nas pojedinačno, i to u svim oblastima života - piše Milojko i nastvalja:

- Jer, pazite, nacionalistička svest bolesnih, opterećenih i poremećenih umova proglasila je antisrpskom provokacijom čak i igranje rukometaša Crne Gore protiv Srbije u zelenim dresovima. Aludira se, naravno, na "muslimanstvo", iako, kada je Crna Gora u pitanju, sve normalne ljude zelena boja asocira na divnu knjigu Zelena čoja Montenegra Mome Kapora i Zuke Džumhura. U stvari, kriminogena vlast lažnih nacionalista i patriota, lažnih branilaca čistote vere i nacije, krenula je da posvađa i "dva oka u glavi", kako je odnose Srbije i Crne Gore nazivao najveći politički zločinac na ovim prostorima Slobodan Milošević. A Crna Gora je, zapravo, "majka" Srbije, jer je prva srpska država nastala na tom prostoru. Srpski političari nacionalisti i Srpska pravoslavna crkva su povod za napad na "majku", danas nezavisnu i samostalnu Crnu Goru, našli u usvajanju Zakona o slobodi vjeroispovijesti i položaju vjerskih zajednica u toj državi. Patrijarh srpski Irinej je čak za Božić pozvao Srbe da pravoslavlje, pravoslavne hramove i manastire u Crnoj Gori brane po svaku cenu, dakle i ratom.

Da bi na kraju poentirao:

- Postavlja se, međutim, pitanje zašto se u Srbiji prećutkuje činjenica da do 1918. godine u Crnoj Gori nije bila Srpska pravoslavna crkva, već autokefalna crkva Crnogorsko-primorska, koja se, kako piše u Službenim novinama Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca iz 1922. godine, prisajedinjuje sa Srpskom pravoslavnom crkvom? Interesantno je da baš taj 121. broj od 3. juna 1922. nedostaje u arhivi Službenih novina. Lažni ratni branitelji srpstva i pravoslavlja su ponovo na sceni i zato se stalno ističe laž da su crkvene svetinje u Crnoj Gori vekovima bile srpske i da su ugrožene. Potpuno isti scenario primenjivan je i prilikom "odbrane" srpstva i pravoslavlja u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu...Sve ovo govorim u nadi da je u Srbiji ipak ostalo dovoljno razumnih ljudi da spreče ratne zločince i profitere u zločinačkim namerama da krenu u rat, čak i sa Crnom Gorom, samo radi opstanka na vlasti - zaključuje Milojko.

Šta vi mislite o Pantićevim stavovima, da li se nebo opet otvorilo?

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Al Jazeera)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.