VULIN JE DANAS REKAO NEŠTO O ČEMU BRUJE I SRBIJA I CRNA GORA: Dobro pročitajte njegove reči!
Aleksandar Vulin, Foto: AP

OGLASIO SE

VULIN JE DANAS REKAO NEŠTO O ČEMU BRUJE I SRBIJA I CRNA GORA: Dobro pročitajte njegove reči!

Prema njegovim rečima, 2020. godine i mi kažemo da ćemo sami odlučivati o sebi, tako smo izabrali

Objavljeno:

U Vojnoj gimnaziji u Beogradu danas je obeležena školska slava Sveti Sava, a ministar odbrane Aleksandar Vulin je na skupu istakao da se na Savindan Srbi okupljaju da bi "još jednom podsetili i sebe i svet zašto postoje i na čemu je utemeljeno njihovo postojanje".

"Na jednoj reči važnijoj i vrednijoj od svega - sloboda. I kada je Sveti Sava izborio autokefalnost Srpske pravoslavne crkve - izborio je slobodu. Naše pravo je da sami odlučujemo o sebi, da govorimo svojim jezikom, biramo svoj put, da sami odlučujemo i određujemo ko će nas na putu voditi i da svojoj deci dajemo naša imena", rekao je Vulin Kako onda, tako i sada, uvek su tu neki veliki i moćni koji bi umesto nas da odlučuju i da nam određuju put, istakao je on i naglasio, kako onda, tako i danas, na nama je da ne damo.

"Na nama je da sačuvamo ono što nam je dato u amanet od starijih i da uspravnu i ponosnu Srbiju prenesemo onima koji će tek koračati našim koracima", rekao je ministar odbrane i poručio da se "1219. godine Srbija uspravila i rekla tada poznatom civilizovanom svetu da će sama odlučivati o sebi".

Prema njegovim rečima, 2020. godine i mi kažemo da ćemo sami odlučivati o sebi, tako smo izabrali.

Zato danas, navodi Vulin, mislimo na Srbe gde god da su - na Srbe na Kosovu i Metohiji, u Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori. "Mislimo na njih gde god da žive i svako od njih mora da zna da je uspravna, sigurna i stabilna Srbija razlog i njihovog boljeg života".

Naučili smo da tamo gde Srbin nema svog sudiju, učitelja, policajca da tamo nema ni pravde za njega. Ali zato smo naučili da snažna i moćna Srbija može da zaštiti i sačuva tamo gde nema srpske države. Mislimo danas na našu braću gde god da žive i delimo sa njima nadu da će pravda biti univerzalna i da će gde god da žive pravda biti dostižna, poručio je ministar odbrane. Kako je istakao, Srbi, gde god da žive, misle o svojoj Srbiji, a "nema Srbije bez samostalne odluke i bez njene vojske".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.