NEĆEMO DA SE NAŠ NOVAC TROŠI NA KRALJEVE, DVOROVE I DVORSKE LUDE! Reagovala VOJVOĐANSKA PARTIJA
Aleksandar Karađorđević, Foto: Stefan Kojić

SAOPŠTENJE

NEĆEMO DA SE NAŠ NOVAC TROŠI NA KRALJEVE, DVOROVE I DVORSKE LUDE! Reagovala VOJVOĐANSKA PARTIJA

"Apsolutno je neprihvatljivo da država plaća troškove života čitave jedne porodice, pa makar ona sebe doživljavala i kao kraljevsk

Objavljeno:

Povodom objavljivanja podataka u medijima da je za održavanje luksuznog Dvorskog kompleksa na Dedinju, u kojem živi Aleksandar Karađorđević sa svojom porodicom, Ministarstvo kulture za prethodnih pet godina izdvojilo ukupno 274 miliona dinara, odnosno neverovatnih 2,3 miliona evra, Vojvođanska partija je danas pozvala državu da "prekine sa praksom nenamenskog trošenja ogromnih finansijskih sredstava poreskih obveznika".

U saopštenju se navodi da umesto što ogromna finansijska sredstva poreskih obveznika troši na život jedne porodice "država treba da više obrati pažnju na one kojima je takva vrsta pomoći više nego potrebna u situaciji golog preživljavanja, a da AP Vojvodini uplati sva zaostala dugovanja za prethodnih deset godina na osnovu ustavne obaveze od 7 odsto budžeta republike Srbije na godišnjem nivou".

"Samo 2019. godini u ove svrhe (za održavanje Dvorskog kompleksa na Dedinju) izdvojeno je 62 miliona dinara novca poreskih obveznika. Ne želimo da se vojvodjanski novci troše na kraljeve, dvorove i dvorske lude. Zanimljivo je i da je skoro polovina te sume, potrošena na plate zaposlenih", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je "Srbija sekularna država republikanskog uređenja zasnovana na parlamentarnoj demokratiji, slobodi i pravdi, ravnopravnosti i jednakosti svakog pojedinca, pa i dotičnog gospodina (Aleksandra Karadjordjevića) bez obzira na njegovo poreklo".

"Apsolutno je neprihvatljivo da država plaća troškove života čitave jedne porodice, pa makar ona sebe doživljavala i kao kraljevsku. Vojvodina nema nikakve veze i obaveze prema kraljevskoj porodici Karađorđević, njihovoj Monarhiji i samim tim ne želimo da se naši novci troše u te svrhe, pogotovo u situaciji kada više od polovine Vojvodine nema pijaću vodu, kanalizaciju, putnu infrastrukturu i mnoge druge elementarne životne potrebe usled višedecenijske pljačke gradjanki i gradjana Vojvodine od strane centralne republičke administracije države Srbije", navodi se u saopštenju Vojvodjanske partije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.