Ministar Vulin: Srbija se ponosi pripadnicima sistema odbrane
Foto: Ministartsvo odbrane

MINISTARSTVO ODBRANE

Ministar Vulin: Srbija se ponosi pripadnicima sistema odbrane

Objavljeno:

- Predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić uvek insistira da svi pripadnici sistema odbrane moraju biti na isti način nagrađeni i čuvani i da na isti način moraju da osete da se njihova država ponosi njima, kao što se oni ponose svojom zemljom i svojim narodom. Danas su nagrađeni pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativne agencije – svi oni koji čine jedinstven sistem odbrane – istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je u prisustvu načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, priredio prijem u Svečanoj sali Doma Garde na Topčideru za pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativne agencije, dobitnike nenovčanih nagrada. Ministar odbrane je podsetio da je bilo vremena kada su sistem odbrane urušavali, planski i namerno, kada su ga umanjivali, kada su dozvoljavali da o vojsci, policiji i BIA odlučuju stranci.

- Ta vremena se više nikada neće vratiti, a ovo je naš način da se zahvalimo svim onim najboljim, svima onima koji su, kada je bilo najteže odgovorili na poziv svoje zemlje, svima onima koji su bili tu kada je šiptarsko rukovodstvo pokušavalo da izazove sukobe na čitavom Balkanu upadajući na sever Kosova i Metohije, bili su tu kada je trebalo spasavati decu iz zamrznutih reka, bili su tu kada je trebalo pomagati civilnom stanovništvu – naglasio je ministar Vulin.

foto: Ministartsvo odbrane

Prema njegovim rečima, svako od njih je zaslužio ovo priznanje mnogo puta, a ovo je, kako je dodao, način da se danas izrazi zahvalnost svima onima koji su jedinstveni sistem odbrane koji čini vojska, policija i BIA učinili tako vrednim ponavljanja i vrednim bezbedne, sigurne i stabilne Srbije. U ime nagrađenih, okupljenima se obratio komandant 41. pešadijskog bataljona Četvrte brigade kopnene vojske potpukovnik Saša Vučković, koji je istakao da će i u narednom periodu, kao i do sada, sve zadatke izvršavati uspešno, na dobrobit Vojske Srbije i Republike Srbije. - Meni, kao vojniku i ostalim nagrađenim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, ove nagrade znače afirmaciju dosadašnjeg rada i truda. Vojnici nagrade ne gledaju kao obavezu, ali će nam u narednom periodu siguran sam dati motivaciju da radimo još kvalitetnije i srčanije i da realizujemo sve dodeljene zadatke u cilju očuvanja mira, naroda i države –poručio je potpukovnik Vučković.

Među nagrađenima, na današnjem prijemu koji je organizovan u želji da se istakne briga o pripadnicima sistema odbrane i ukaže na činjenicu da svaka pohvala pozitivno deluje na osobu koja je dobija i stimuliše je da svoj rad obavlja još bolje i kvalitetnije i na taj način daje doprinos sveukupnom prosperitetu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, bila je i Sanja Peruničić iz Uprave za nabavku i prodaju Ministarstva odbrane. - Ova nagrada mnogo znači, i velika je čast primiti je, kao što je čast raditi u instituciji kao što je Ministarstvo odbrane – naglasila je Sanja Peruničić. Boravkom u objektima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije namenjenim za odmor i rekreaciju nagrađen je i zastavnik Milan Deronjić zaposlen na Vojnoj akademiji. - Današnji prijem i ova nagrada biće podstrek za bolji rad u budućnosti. Zahvalan sam jer neko ipak vodi računa i prati naš rad i hvala i ministru odbrane i načelniku Generalštaba – naglasio je zastavnik Deronjić. Boravakom u objektima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije namenjenim za odmor i rekreaciju sa jednim članom porodice ili pratiocem u trajanju od sedam dana, nagrađeno je 302 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, 20 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i 10 pripadnika Bezbednosno-informativne agencije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.