VUČIĆ RAZGOVARAO SA ĐUKANOVIĆEM U IZRAELU: Pažljivo PROČITAJTE šta su se DOGOVORILI
Teške teme: Đukanović i Vučić, Foto: Printscreen

nije bilo lako

VUČIĆ RAZGOVARAO SA ĐUKANOVIĆEM U IZRAELU: Pažljivo PROČITAJTE šta su se DOGOVORILI

Predsednik je sa Đukanovićem razgovarao tokom večere koju je predsednik Izraela priredio za više desetina šefova država

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Jerusalimu sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem o, kako je izjavio za "Blic", o položaju srpskog naroda i o nedavno usvojenom zakonu o verskim slobodama, ali i većoj koordinaciji u budućim nastupima pred evropskim institucijama.

Predsednik je sa Đukanovićem razgovarao, kako je izjavio za Blic, o položaju srpskog naroda i zakonu o slobodi veroispovesti.

On je preneo da su njihova stanovišta i pozicije veoma udaljene, i da po tim pitanjima nije moguće postići zajednički stav.

Dodao je da je razgovor bio dug, težak i kompeksan.

"Istovremeno, razgovarali smo kao civilizovani i odgovorni ljudi svesni da Srbija i Crna Gora nikada ne smeju da budu antagonizovane jedna drugoj i da je neophodno da u najkraćem mogućem roku nastavimo razgovore koji bi vodili daljem spuštanju tenzija i pronalaženju rešenja", rekao je Vučić. Dodao je da su tema bile i evrointegracije.

"Govorili smo i o evropskom putu Srbije i Crne Gore i dogovorili i veću koordinaciju u budućim nastupima pred evropskim institucijama, kao i nastavak razgovora o većoj slobodi i brzini protoka roba, ljudi, kapitala i usluga u našem regionu", rekao je Vučić.

Predsednik je sa Đukanovićem razgovarao tokom večere koju je predsednik Izraela priredio za više desetina šefova država i vlada uoči obeležavanja 75. godišnjice oslobodejnja koncentracionog logora Aušvic.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.