AKO ONI PREKRŠE SPORAZUM I MI ĆEMO: Pokret 1 od 5 miliona najavljuje izlazak na izbore, razlog je APSURDAN! (VIDEO)
Pripadnici Pokreta 1 od 5 miliona o bojkotu, Foto: Printscreen/Facebook/1od5miliona - zvanična stranica

PA ŠOU

AKO ONI PREKRŠE SPORAZUM I MI ĆEMO: Pokret 1 od 5 miliona najavljuje izlazak na izbore, razlog je APSURDAN! (VIDEO)

Kako može da se razume iz konteksta radi se o tome što Nova stranka i Stranka moderne Srbije i dalje nisu proglasile bojkot izbora, a potpisali su "Sporazum sa narodom"

Objavljeno:

Pripadnici Pokreta 1od5 miliona pozvali su medije i dali samoinicijativnu izjavu vezanu za bojkot izbora. No, sve izrečeno ostavlja više od hiljadu i pet upitnika iznad glave. Priča od bezmalo deset minuta mogla bi da se svede na jednu rečenicu "ako oni prekrše sporazum i mi ćemo", i to nas čini boljim.

A kako ih to čini boljim i šta je zapravo posredi možemo samo da naslućujemo...

Naime, kako može da se razume iz konteksta radi se o tome što Nova stranka i Stranka moderne Srbije i dalje nisu proglasile bojkot izbora, a potpisali su "Sporazum sa narodom". Pripadnici pokreta 1od5 miliona to smatraju izdajom sporazuma i izdajom naroda, pa su iz tog razloga istovremeno uputili i pretnju i obavest o budućoj akciji koja stvara konfuziju.

Naime, govornica je rekla kako će nakon izbora da blokiraju ulazak pripadnicima ovih stranaka u Skupštinu, ali i kako će oni da izađu na izbore ukoliko ove dve stranke ne proglase bojkot. Postavlja se pitanje zašto će istovremeno nekoga kažnjavati za odluku o ne izlasku na izbore, a istovremeno i sami uraditi nešto vredno kazne. Izaći na izbore.

- Sve što je obećao pokret 1 od 5 miliona nije ispunio. Kada smo letos rekli da ćemo blokirati rektorat i da ćemo do kraja isterati lažni doktorat Siniše Malog to smo i uradili - započinje govor pripadnica Pokreta 1od5 miliona, dodajući:

- Ukoliko ove dve stranke u roku od nedelju dana ne proglase bojkot izbora, pokret 1od5 miliona izaći će na izbore. Pošto neki pričaju da smo deca, da smo nesposobni, da smo nedorasli ovom zadatku hajde da se podsetimo nekih stvari - rekla je ona govoreći nadalje o akcijama ovog pokreta.

U principu ceo govor svodio se na pretnju dvema strankama i uceni, koja tako rečena pomalo zvuči i apsurdno "ako ne obustave pripreme za lokalne izbore i mi ćemo da izađemo na izbore".

- Ovo je poslednji korak da odbranimo sporazum sa narodom, jer smo mi obećali i ispunjavamo naša obećanja - odlučna je ona.

Ceo govor možete da poslušate u videu ispod:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.