VRAĆAJU SE SLAVNI NAZIVI JEDINICA U SRPSKOJ VOJSCI: Vulin otkrio detalje!
Aleksandar Vulin, Foto: Printscreen

Novi zakon!

VRAĆAJU SE SLAVNI NAZIVI JEDINICA U SRPSKOJ VOJSCI: Vulin otkrio detalje!

Ministar Vulin je objasnio da nove okolnosti podrazumevaju drugačiju organizaciju vojske u odnosu na nekadašnju.

Objavljeno:

Novi Zakon o Vojsci Srbije obezbeđuje da vojska bude efikasnije organizovana u skladu sa okolnostima i okruženjem, a izmenama je predviđeno i vraćanje starih imena pojedinim brigadama, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Ministar Vulin je objasnio da nove okolnosti podrazumevaju drugačiju organizaciju vojske u odnosu na nekadašnju.

- Prva brigada koja pokriva ravničarski deo, prvenstveno Vojvodinu i četvrta koja se nalazi u brdima ima isti raspored jedinica, vojnika, istu tehniku, što prosto nije dobro - rekao je Vulin za RTS.

Prema njegovim rečima, podignuta je starosna granica za prijem profesionalnih vojnika na 40 godina, a na 45 godina za oficire ako su prošli vojnu obuku.

Takođe, vraćaju se i nazivi pojedinim brigadama poput slavne 63 padobranske ili 72 specijalne brigade.

- Srbija ni u prošlosti nije izazivala ratove. I tokom prošle godine imali smo upade na sever Kosova, mi pratimo stanje i reagujemo u skladu sa situacijom i sprovodimo svako naređenje vrhovnog komandanta. Vojska treba da bude spremna a na političarima je da učine da ne dođe do sukoba - istakao je Vulin.

Govoreći o najavama da bi cenzus na predstojećim parlamentarnim izborima mogao da bude smanjen sa pet na tri odsto, Vulin, koji je i predsednika Pokreta socijalista, kaže da bi to omogućilo da većini stranaka uđe u parlament.

- Ali politika nije samo kalkulacija. Verujem u ukrupnavanje i zajedničku inicijativu. Razgovarao sam sa predsednikom Vučićem i nadam se da ćemo nastaviti našu zajedničku saradnju - rekao je Vulin.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.