BURNA DISKUSIJA O TANJI FAJON: Vučić i Antonijević ukrstili koplja!
Antonijević i Vučić govorili o ulozi Tanje Fajon, Foto: Printscreen/TV Pink

bilo je napeto

BURNA DISKUSIJA O TANJI FAJON: Vučić i Antonijević ukrstili koplja!

Polemika o Tanji Fajon usledila je nakon što je Vučić insistirao da Antonijević kaže odakle mu stav da EP neće prihvatiti smanjenje cenzusa

Objavljeno: 08:16h

Ulogu Tanje Fajon u međustranačkom dijalogu vlasti i opozicije u Srbiji direktor Fondacije za otvoreno društvo Srbije Milan Antonijević smatra konstruktivnom, dok predsednik Aleksandar Vučić smatra da, osim što je, pored Antonijevića, preuzela nadležnosti koje nema, Fajon veoma nekorektno predstavlja Srbiju na evropskoj sceni.

Polemika o Tanji Fajon usledila je nakon što je Vučić insistirao da Antonijević kaže odakle mu stav da EP neće prihvatiti smanjenje cenzusa, te sa kim je uopšte o tome razgovarao i da li je to bila Fajon.

Antonijević je odgovorio da nije bio u kontaktu sa Fajon, već da je poziv dobio od "osoba koje rade u Evropskom parlamentu".

- Predstavnici Evropskog parlamenta došli su u Srbiju sa dobrom voljom i šteta što se Tanja Fajon tako predstavlja u medijima - rekao je Antonijević.

Na to je predsednik Vučić odreagovao pitanjem: "A nije šteta kako ona predstavlja našu zemlju?" Antonijević je kazao da njene poruke jestu bile oštrije, ali da smatra da je dobro da se uđe u otvoreni dijalog oko toga kako izgleda medijska situacija u Srbiji.

On je inače ocenio uspešnim uključivanje predstavnika Evropskog parlamenta u dijalog između vlasti i opozicije, dodajući da je to institucija kojoj Srbija teži i da će se jednog dana, kada Srbija bude deo EU, u EP naći i njeni predstavnici.

Ističe da uloga EP nije bila pokušaj da se utiče na politički život u Srbiji ili da se "ugodi" pojedinim političkim strankama, već da se promene izbori uslovi.

- Nije cilj dijaloga odustajanje od bojkota, već popravljanje izbornih uslova - podvukao je Antonijević.

Prema njegovim rečima, i na kraju dijaloga između vlasti i opozicije u Narodnoj skupštini zaključeno je da su napravljeni dobri pomaci u stvaranju izbornih uslova i time poslata poruka svim strankama da je bolje izaći na izbore.

Antonijević kaže da je EP pozdravio izmene sva tri zakona i nove članove REM-a kao nešto što će stvoriti dobre uslove za izlazak na izbore.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.