OGLASIO SE VUČIĆ O OPTUŽBI DA JE ZORANA MIHAJLOVIĆ UMEŠANA U KORUPCIJU! Ove reči sluša CELA SRBIJA!
Aleksandar Vučić i Zorana Mihajlović, Foto: Beta/Mileta Mirčetić

reagovanje

OGLASIO SE VUČIĆ O OPTUŽBI DA JE ZORANA MIHAJLOVIĆ UMEŠANA U KORUPCIJU! Ove reči sluša CELA SRBIJA!

On je istakao da je pametno postupila i da je dala dobru izjavu

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je lično uveren da ministarka Zorana Mihajlović nema veze sa slučajem zbog kojeg je uhapšen direktor Infrastruktura železnica Miroljub Jevtić.

- Nisam čuo da je Zoranu neko pominjao, moje lično uverenje je da Zorana s tim nema veze, potpuno joj verujem - rekao je Vučić u emisiji Hit tvit.

On je istakao da nema nikakve zavereničke teorije, Jevtića je uhvatila policija s parama na licu mesta, napravila veliki posao, pokazala da će da hapsi i direktore javnih preduzeća, ako su prekršili zakon, rekao je Vučić.

Upitan za pojedine komentare da je reč o predizbornom obračunu u stranci, Vučić je ironično odgovorio - "kako to, ja diktator, a nisam u stanju da uredim situaciju u svojoj stranci?".

- Nisam smenio Nebojšu Stefanovića, ne uspevam da smenim Zoranu Mihajlović. Dobra je ta diktatura - ironično je primetio Vučić.

Ministarka Mihajlović, inače, danas je u saopštenju, odbacila da ima veze sa optužbama za hapšenje Jevtića.

Predsednik Vučić istakao je da je pametno postupila i da je dala dobru izjavu.

- Ona je pametno postupila i sačekala da prođe vreme, nije pokazala nervozu - rekao je Vučić.

Milan Antonijević, izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo, rekao je da ovaj slučaj vidi isključivo kao borbu protiv korupcije i da nadležni organi treba da utvrde da li ima elemenata krivičnih dela. On je pozvao tužilaštvo da se izjasni i smatra da bi u borbi protiv korupcije Zagorka Dolovac trebalo da, kako je rekao, "preuzme jaču ulogu".

Odgovarajući na medijske spekulacije koje je spomenuo i Antonijević, predsednik Vučić je naglasio da je akcija hapšenja čista kao suza, da je policija pratila aktere, da je sve dokumentovano, pa i to da su osobe koje su davale mito prethodno menjale novac u menjačnici.

Novinarka Ljiljana Smajlović rekla je da su u tom slučaju pojedini mediji spominjali eventualnu umešanost Zorane Mihajlović, na šta je Vučić odgovorio da su "opozicioni mediji" pisali o hapšenju kao o "međustranačkom obračunu njega i Mihajlovićeve.

- Ti isti koji kažu za mene da sam diktator, sada pišu o obračunu. Kako ja diktator, a nisam u stanju da se obračunam sa nekima u svojoj stranci, pa eto, kao, nisam uspeo da smenim Nebojšu Stefanovića, nisam uspeo da smenim Zoranu... dobra ta diktatura - rekao je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.