Vučić se sastao sa palestinskim ministrom Al-Malkijem
Vučić i palestinski ministar, Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Potpisan dokument o saradnji!

Vučić se sastao sa palestinskim ministrom Al-Malkijem

Vučić je istakao da Srbija ceni tradicionalna prijateljstva i da će državna spoljna politika voditi računa da ih ni u jednom trenutku ne zanemari

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa palestinskim ministrom inostranih poslova i dijaspore Rijadom Al-Malkijem o bilateralnih odnosima, za čijim unapređenjem postoji obostrana želja.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika, Vučić je istakao da Srbija ceni tradicionalna prijateljstva i da će državna spoljna politika voditi računa da ih ni u jednom trenutku ne zanemari.

Dvojica sagovornika su pozdravili potpisivanje dokumenata o saradnji Srbije i Palestine u oblasti omladine i sporta, kao i bezbednosnoj saradnji, i konstatovali da postoje mogućnosti za jačanje ekonomske saradnje, kao i saradnje u sferi poljoprivrede, zdravstva, kulture i obrazovanja.

Predloženo je formiranje Mešovitog komiteta za saradnju, koji bi konkretizovao potpisane sporazume i pomogao da se iskoriste postojeći potencijali za sveobuhvatnu saradnju.

Vučić je rekao da bi za saradnju Srbije i Palestine bilo značajno i intenziviranje političkog dijaloga, predsedniku Mahmudu Abasu uputio je poziv da poseti Srbiju.

On je izrazio zahvalnost na podršci Palestine suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije i principijelanom stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, a posebno kroz protivljenje članstvu Kosova u međunarodnim organizacijama.

Ministar Al-Malki je informisao predsednika Vučića o palestinskom viđenju dešavanja na Bliskom istoku, navedeno je u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Fonet)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.