CRNOGORCI IZ SRBIJE NAPALI DAČIĆA: Ovo je njihova poruka srpskom ministru!
Ivica Dačić, Foto: Nemanja Nikolić

zaoštravaju odnose

CRNOGORCI IZ SRBIJE NAPALI DAČIĆA: Ovo je njihova poruka srpskom ministru!

Crnogorska partija osnovana je februara 2008. sa sedištem u Novom Sadu, a, sudeći prema portalu, veoma je aktivna

Objavljeno:

Crnogorska partija, koja deluje u Srbiji, ocenjuje da ministar spoljnih poslova Ivica Dačić najnovijim izjavama zaoštrava odnose srpskog i crnogorskog naroda.

Ta partija, sa sedištem u Novom Sadu, inače, podržala je usvajanje crnogorskog Zakona o slobodi veroispovesti, kao jedinog mogućeg koraka, kako navode na svom portalu, "ka povratku potpunog suvereniteta Crne Gore nad svojom kompletnom državnom imovinom, građanskoj slobodi i porazu lažne i agresivne mitomanije generisane iz susedstva".

Stavove ministra Dačića o navodnom oduzimanju državljanstva etničkim Crnogorcima u Srbiji, te da Srbijom vladaju agenture crnogorskih službi, smatraju opasnim, a primećuju da su predsednik i premijerka, Aleksandar Vučić i Ana Brnabić, pokazali svojim primerom da ne žele da rasplamsavaju politički sukob sa susedima.

Dačić je juče novinarima rekao da u Srbiji danas ne mogu nesmetano da deluju i da vladaju "agenture crnogorske službe koje rade protiv interesa SPC i srpskog naroda u Crnoj Gori" i da je sramota da neko ko je sve stekao u Srbiji ne reaguje kada zemlja iz koje je došao proganja Srbe u Crnoj Gori.

Ministar je kazao da niko ne treba da se pravi naivan i da govori da neko preti Crnogrcima u Srbiji kada kaže da onima koji rade protiv naše zemlje treba oduzeti državljanstva.

Reagujući na te izjave, Crnogorska partija je Dačiću, preko crnogorskih medija, uputila pitanje kakav je njegov politički interes da nastavlja da zaoštrava odnose između srpskog i crnogorskog naroda, kao i kakav je, kako kažu, njegov poslovni interes da šalje "prikrivene pretnje privrednicima, kulturnim pregaocima i običnim građanima Srbije koji potpisuju peticije u kojima izražavaju svoje mišljenje o aktuelnim temama".

Dačiću su, kako kažu, izgleda prihvatljivi samo oni Crnogorci koji podržavaju nacionalističku politiku Slobodana Miloševića.

Crnogorska partija osnovana je februara 2008. sa sedištem u Novom Sadu, a, sudeći prema portalu, veoma je aktivna.

U saradnji sa poslanicom Lige socijaldemokrata Vojvodine, Olenom Papugom, angažovana je na uvođenju crnogorskog jezika u upotrebu u Opštini Vrbas, a tražili su i smenu Nacionalnog saveta crnogorske nacionalne manjine u Srbiji zbog, kako su naveli "otvorene anticrnogorske agitacije i propagande".

Nacionalni savet crnogorske zajednice u Srbiji je prethodno saopštio da je protiv usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.