POSLE PRAZNIKA ĆU PRIČATI SA VUČIĆEM O IZBORIMA! Dačić otkrio ideju o kojoj SE PRIČA VEĆ NEKO VREME
Dačić: Posle praznika sa Vučićem o izborima, Foto: Beta / Miloš Miškov

OTVORENO!

POSLE PRAZNIKA ĆU PRIČATI SA VUČIĆEM O IZBORIMA! Dačić otkrio ideju o kojoj SE PRIČA VEĆ NEKO VREME

Dačić je istakao da su ovo ključni trenuci za srpski narod

Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Srbije i predsednik Socijalištičke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da je sa predsednikom Aleksandrom Vučićem dogovorio da posle praznika razgovaraju o predlogu da socijalisti i Srpska napredna stranka (SNS) eventualno zajedno izađu na predstojeće izbore.

- Dogovorili smo da posle praznika razgovaramo, odnosno u tom periodu dok ne budu raspisani izbori. Ta ideja je shvaćena pozitivno, ne sa nekim negativnim predznakom, kao što ni ja nisam imao neke dileme - rekao je Dačić za TV Prva.

On je naveo da bez obzira da li će u SNS ili SPS svi biti zadovoljni tom idejom, da je sa Vučićem razgovarao i da će sa njim to dogovoriti na kraju.

Dačić je pre nekoliko dana saopštio da je predsedniku Aleksandru Vučiću predložio da socijalisti i Srpska napredna stranka zajedno izađu na predstojeće izbore.

- Ja predlažem da idemo zajedno na izbore da ne bi bilo problema i da bi se videlo da nema razloga da me iko sumnjiči da idem sa opozicijom - rekao je Ivica Dačić pre desetak dana tada povodom nekih kritika u javnosti da SPS nije lojalan partner SNS-a i da želi da se udruži sa opozicionim strankama.

On je rekao i da su neki političari sada na novogodišnjem odmoru i da nemaju vremena da se izjašnjavaju o ovako važnim temama, uključujći, kako je dodao, i neke iz vlade.

Kazao je i da dok je Vučić bio premijer nije bilo odmora, ni pauza, ali da je sada disciplina "malo popustila".

Ja sam stari kadar i Novu godinu sam dočekao i proveo u Beogradu - rekao je Dačić i dodao da ga čudi da neki od organa ne rade za vreme praznika.

- Ako sad ne radimo kad ćemo - rekao je Dačić.

"Dijalog treba da se vodi u Crnoj Gori"

- Srbija se iskreno zalaže za mir i dijalog, ali on treba da se vodi unutar Crne Gore. U ovom slučaju nije reč o ljudima koji su došli u Crnu Goru, već onima koji žive u Crnoj Gori i izjašnjavaju se kao Srbi i ima ih oko 30 odsto - rekao je Dačcić za TV Prva govoreći o situaciji u Crnoj Gori posle usvajanja spornog zakona o slobodi veroispovesti.

On je kazao da smatra da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobro procenio situaciju i doneo ispravnu odluku da na Badnji dan ne ide u Crnu Goru. Takođe je dodao da kriza nije nastala u Beogradu već u Podgorici: "Mi kao država pričamo o pravima Srba i radimo da se pomogne institucijama, zato odbijamo optužbe da je reč o našem mešanju u unustrašnje stvari Crne Gore".

Dačić je istakao da su ovo ključni trenuci za srpski narod, i da ako neko misli da može da igra na dve karte to nije moguće, te da je krajnje vreme da se svi građani Srbije koji su crnogorskog porekla izjasne po pitanju Zakona o slobodi veroispovesti, koji je usvojen u Crnoj Gori.

Kaže da je moralna obaveza svakoga ko je dobio srpsko državljanstvo, koji sve što ima je stekao u Srbiji, koji duguje sve Srbji i srpskom narodu, da ne ćuti o ovom pitanju: "Ne kažem da je potrebna neka istraga, ja samo kažem da vi to dugujete Srbiji, ako ne mislite tako, onda se vratite u Crnu Goru, jer to da podržavaju ovo što se radi protiv Srba, a uživaju privilegije u Srbiji, to neće moći".

On je naveo da svuda gde se krene, tema je Srbija, jer je najveća i da je tako uvek bilo: "Srbija je sada svima odgovoran partner, šta jos treba da radi- da aplaudira što je donet ovakav zakon?". Dačić je ipak ocenio da je u odnosima Srbije i Crne Gore samo trenutni incident i veruje da će se brzo prevazići.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.