DAČIĆ PROGOVORIO O VAŽNOJ VUČIĆEVOJ ODLUCI! Ovo je stav Srbije
Dačić ocenio: Vučić je doneo ispravnu odluku i preneo zvaničan stav Srbije, Foto: Nemanja Nikolić

IZNEO JE STAV!

DAČIĆ PROGOVORIO O VAŽNOJ VUČIĆEVOJ ODLUCI! Ovo je stav Srbije

Godinama unazad niko nije ni reč rekao protiv crnogorske nezavisnosti - rekao je Dačić

Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je jutros da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić doneo ispravnu odluku da ne ode u Crnu Goru, ali da je još važnije od toga što je preneo zvaničan stav da Srbija čvrsto stoji u odbrani prava srpskog naroda.

- Mi imamo legitimno pravo i obavezu da brinemo o Srbima u Crnoj Gori - poručio je Dačić za RTS ocenjujući da je problem za crnogorsku vlast što bi Vučićeva poseta dalje osnažila srpski narod u Crnoj Gori.

Dačić smatra i da su prisutni dvostruki aršini, ističući da crnogorski režim optužuje Srbiju za velikosrpske ambicije, počev od 1918. pa nadalje, a da su ovog puta pokušali da kažu da Srbija izaziva krizu time što je navodno protiv nezavisnosti Crne Gore.

- Pozivam ih da prestanu sa tim izrazima koji ne odražavaju realnu situaciju, to su notorne neistine i laži. Godinama unazad niko nije ni reč rekao protiv crnogorske nezavisnosti - rekao je Dačić.

Povodom optužbi DPS Mila Ðukanovića da se Vučić meša u unutrašnje stvari Crne Gore, Dačić je rekao da su se DPS i Crna Gora na najgrublji način mešali u unutrašnje stvari Srbije svaki dan govoreći o nezavisnom Kosovu.

Dačić je ocenio da je crnogoirskoj vlasti potrebna antisrpsdka kampanja zbog izbora, ali je istakao da se Srbija zalaže i rešenje vidi u dijalogu.

On je dodao da je kranje vreme da se svi građani Srbije koji su crnogorskog porekla izjasne po pitanju Zakona o slobodi veroispovesti, koji je usvojen u Crnoj Gori.

Dačić je rekao da je moralna obaveza svakoga ko je dobio srpsko državljanstvo, proveo životni vek u Srbiji i sve stekao u našoj zemlji da ne ćuti o ovom pitanju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.