Šešelj je video Tita?! Da li je zbog ove rečenice lider radikala godinama robijao?

Trač ili istina?

Šešelj je video Tita?! Da li je zbog ove rečenice lider radikala godinama robijao?

"Čestitam, doktore!", "Hvala, majstore!", navodno je glasio kratki dijalog zbog kojeg je Šešelj ekspresno završio u zatvoru
Objavljeno: 12:03h

Znate li onu priču kako je Tito primio Vojislava Šešelja, najmlađeg doktora nauka u SFRJ? Ono kad je Broz primio budućeg četničkog vojvodu i čestitao mu rečima "Čestitam, doktore!", na šta mu Šešelj uzvraća "Hvala, majstore!" (aludirajući na to da je Tito bio bravar). Naravno da ste je čuli. Jeste li se, međutim, zapitali da li je to istinit događaj ili urbana legenda? Na internetu ćete naići na one koji se kunu da se sve to baš tako odigralo, kao i da je "doktor" zbog toga fasovao robiju. Neki kažu šest, drugi tvrde čitavih 12 godina u KP Zenici.

Privatna arhiva
Pošto sve te glasine imaju dosta nelogičnosti i manjkavosti, Espreso je priču proverio kod glavnog aktera anegdote. - To je, ipak, samo legenda, ali legende treba pustiti da žive, priznao nam je Šešelj sa osmehom i dodao: - Istina je da sam ja doktorirao 1979, a Tito je već tada bio teško bolestan. Nismo se nikada sreli jer je, na žalost, on sledeće godine umro.
Eto, sada kad neko krene da vam razglaba kako je "vojvoda rek'o Titi", slobodno recite "Šešelj rek'o da nije istina". (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.