PREMIJERKA I MINISTARKA VODE TIHI RAT, OVO SU DOKAZI: Šta su sve jedna drugoj radile Zorana i Ana, a da NISMO ZNALI
Foto: Filip Plavčić, Zorana Jevtić, Beta

trzavice

PREMIJERKA I MINISTARKA VODE TIHI RAT, OVO SU DOKAZI: Šta su sve jedna drugoj radile Zorana i Ana, a da NISMO ZNALI

Ipak, svaka od razmirica, trzavica i prevrtanja očima, kao po pravilu ulazilo je u mirnije tokove u snižavanje tona

Objavljeno:

Nova, 2020. godina je počela, a trzavice između "starih" rivalki nisu nestale. Već prvih dana ove godine "koplja" su, po ko zna koji put, ukrstile premijerka srpske vlade Ana Brnabić i ministarka i potpredsednice vlade Zorana Mihajlović.

Ovoga puta povod je bio taj što je Brnabić svoju ministarku nazvala "solistom". Pitanje je bilo samo kada će odgovor ministarke Mihajlović uslediti.

Naime, Ana Brnabić je u intervjuu za "Kurir" skenirala sve ministre iz svog kabineta. U toj "oceni", Zoranu Mihajlović je nazvala "solistom" što se, po svemu sudeći, nije previše dopalo Mihajlovićevoj.

Ubrzo je usledio odgovor, neko će reći "upakovan", a neko vrlo direktan.

- Kad je premijerka rekla za mene da sam solista, verujem da je imala na umu to da uvek imam svoje mišljenje i ne plašim se da ga kažem kome treba. Što je i tačno. Verujem da je lakše klimati glavom nego imati svoju. Lakše je ići utabanim stazama, nego krčiti svoju - odgovorila je za isti list ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Za sada, na raspravo o soliranju stavljena je tačka, ali je pitanje da li će se na tome završiti, jer ne bi bio ni prvi, a po svemu sudeći, ni poslednji put da Brnabić i Mihajlović razmene mišljenja.

Ovaj verbalni sukob samo je jedan u nizu između ove dve političarke, koje su se pre nešto više od dva meseca, i u jeku protesta taksista, sporečkale oko rada Car.go aplikacije.

- Rad kompanije CarGo nije kršenje zakona, već apsolutno pronalaženje rupa o njemu. Mi o tome možemo da razgovaramo, kako da promenimo zakon. Ali ta taksi udruženja koja danas maltretiraju građane su učestvovala u pravljenju tog i takvog zakona - rekla je tada premijerka Brnabić.

Ova premijerkina izjava naljutila je ministarku saobraćaja koja je poručila da je premijerka Brnabić potpisala zakon za koji govori da ima "rupe". Ona je takođe istakla da je taj sporni zakon usvojio Parlament i potpisao ga predsednik Srbije, što govori o njegovoj validnosti.

Nema tu nikakve rupe u Zakonu o prevozu putnika u drumskom saobraćaju - poručila je ministarka Mihajlović i dodala da se zakon kakav je usvojen mora poštovati.

Ipak, svaka od razmirica, trzavica i prevrtanja očima, kao po pravilu ulazilo je u mirnije tokove u snižavanje tona, a poslednji se čak završio i sa pohvalama od strane ministarke upućenim premijerki.

"Odličan potez" - upravo to je bio njen odgovor na pitanje o mogućem pristupanju premijerke Brnabić naprednjacima.

- Ako je tačna informacija da će Ana postati član SNS, mislim da je to odlično, da konačno SNS dobije takvo pojačanje - rekla je Mihajlović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.