VUČIĆ POTPUNO OTVORENO O AFERI JOVANJICA: Najavio je šta će sad da se dešava!
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

otvoreno

VUČIĆ POTPUNO OTVORENO O AFERI JOVANJICA: Najavio je šta će sad da se dešava!

On je naglasio da će i on morati da bude pozvan po više krivičnih prijava, ali da ni njega, ni njegovog brata, niko nije pozvao do sada

Objavljeno: 10:47h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, u vezi afere Jovanjica, da će se videti "ko je šta i zbog čega zataškavao".

On je na pisanje medija da su delovi policije navodno protiv njega i njegovog brata nameštali aferu Jovanjica, u jutarnjem programu TV Pink, naglasio da je potpuno jasno da on, njegov brat, niti bilo ko iz porodice Vučić nije bio u kontaktu sa akterom te afere (Predragom Koluvijom).

- Ko je šta i zbog čega zataškavao, to ćemo da vidimo. Moraće veštačenje poziva telefonom da se završi jedanput. Ne telefonski pregled, već veštačenje - istakao je on.

Vučić je naglasio da će i on morati da bude pozvan po više krivičnih prijava, ali da ni njega, ni njegovog brata, niko nije pozvao do sada.

Kazao je da su obojica spremna da idu na poligraf.

- Taj slučaj je užasno važan da bi ljudi u Srbiji mogli da razumeju kako fabrike laži funkcionišu. Da vide kako možete da izmislite nešto i hiljadu puta ponovite laž, da ona, po Gebelsoviom principu, postane istina - dodao je on.

- Oni znaju da govore neistine, pa čak i taj prevarant iz Trstenika zna da je izneo neistine. Nadležni organi će znati da otkriju i isteraju istinu na videlo -uveren je on.

Vučić je povodom izjave Miroslava Aleksića, rekao da on treba da kaže koji su pripadnici MUP i BIA to uradili i da sam zna da je izneo delimičnu istinu.

- Namerno sam se uhvatio za tu potpunu laž i pokazao ljudima kako fabrikuju afere i izmišljaju ih. Ko je sve i šta radio, ko je imao profit od Jovanjice siguran sam da će nadležni organi umeti da pokažu - rekao je on.

Vučić je rekao da svako odgovara tek kada počini neko krivično delo i da svakako ne može da odgovara unapred.

- Ako sutra pregazite na putu nekoga, onda ćete odgovarati - dodao je Vučić.

Kaže da se pitao kako nije posetio firmu Jovanjica tokom kampanje "Budućnost Srbije" pošto je to, po dostupnim podacima, jedna od najboljih firmi u oblasti proizvodnje organske hrane, ali onog sekunda kada su nadležni organi otkrili da vlasnik radi nešto drugo odmah su reagovali.

Ta lažna afera bila im je, kaže, potrebna kada je počela da se prazni pričao oko Krušika.

Ističe da je se u toj priči radi o lažnom uzbunjivaču, bar po zakonima naše zemlje, a možda ne po zakonima zemalja kojima se Aleksandar Obradović obraćao.

- Obradović kaže da su primali u Krušiku ljude bez konkursa, samo je zaboravio da kaže da je on sam primljen bez konkursa, pošto ga je mama zaposlila. Takođe, zaobravio je da kaže da mu je i devojka primljena bez konkursa i to u Beogradu - kazao je Vučić.

Skupu cenu ćemo platiti za razaranje naše namenske industrije i već je plaćamo, dodao je Vučić i kazao da sada treba uložiti u vraćanje ugleda našim namenskim preduzećima.

Samo sedam dana pošto su tu aferu pokrenuli uz viku, mi smo izgubili veliki posao, pošto je Bugarska prodala grante Ujedinjenim Arapskim Emiratima iste kao naše.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.