POZNATO JE KAD ĆE SE ZNATI DA LI VUČIĆ IDE U CRNU GORU: Oglasio se Selaković
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

PODRŠKA NARODU

POZNATO JE KAD ĆE SE ZNATI DA LI VUČIĆ IDE U CRNU GORU: Oglasio se Selaković

Kaže da će verovatno predsednik ići na sever, ali da o tome još nije doneta odluka

Objavljeno:

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da će u narednih 24 do 36 sati biti poznato da li će predsednik Srbije Aleksandar Vučić ići u Crnu Goru.

Selaković je rekao da će poseta, koja još nije zvanično najavljena, biti najavljena kada predsednk donese konačnu odluku o tome.

"Da li će do posete doći ili ne potrebno je pametno promisliti. U narednih 24 do 36 predsednik će saopštiti da li će ići ili ne, s obozom da ima onih koji ne bi voleli da vide predsedika među svojim narodom", rekao je Selaković.

Upitan o karakteru posete, Selaković kaže da Vučić ide da se vidi sa svojim sunarodnicima, da ne ide u zvaničnu posetu, jer bi to podrazumevalo susret sa šefom crnogorske države.

Kaže da će verovatno predsednik ići na sever, ali da o tome još nije doneta odluka.

Predsednik želi da bude sa svojim narodom i da pošalje poruku jedinstva, rekao je Selaković gostujući na TV Prva i dodao da poseta predstavlja podršku pokazanom jedinstvu srpskog naroda.

Generalni sekretar je podsetio da je predsednik Vučić začetnik ideje da se pokaže postojanje jedinstva srpskog naroda.

"Srpski narod je za njega jedinstven i nedeljiv i u kulturi, pismu, jeziku i veri, a oličenje tog jedinstva je SPC", rekao je Selaković i dodao da je upravo za takvu odluku da Badnji dan provede sa našim narodom i sunarodnicima dobio blagoslov od patrijarha Irineja.

Dodao je da je očigledno je da postoje i neke grupe kojima ta poruka jedinstva ne odgovora i da sa tih strana dolaze glasovi koji nisu usmereni na poruku predsednika o jedinstvenom i nedeljivom srpskom narodu.

Na pitanje zašto predsednik u ovom trenutku planira da ide u Crnu Goru, Selaković je dodao je to osetljiv trenutak kada srpski narod na civilizovan način pokazuje nesaglasnost sa činom vlade da usvoji Zakon o verskim slobodama.

Sa druge strane imate praznik mira, praznik koji donosi mir, nalaganje badanjaka srpski tradicionalni čin, rekao je Selavković i dodao da takav trenutak ne ostavlja prostor za bilo kakvo politikanstvo.

Na pitanje da li je Vučićev odlazak u Crnu Goru podrška nezadovoljstvu građana, Selaković je rekao da je poseta podrška pokazanom jedinstvu srpskog naroda.

Dodao je i da svako tu vest može da tumači kako hoće, ali da predsednik hoće da bude sa svojim narodom i hoće da pošalje poruku jedistva.

Predsednik želi da podrži svoj narod da pokaže da je zajedno sa njima i kada je dobro i kada je loše, rekao je Selakvocih i dodao da Srbi u ovom trenutku smatraju da je loše.

Prema njegovim rečima, predsednik ničim ne provocirajući želi da bude uz svoj narod, poštujući suverenitet Crne Gore, Na pitanje da li ta poseta može da bude mač sa dve oštrice, Selakvić kaže da u politici može sve da bude izvrnuto naopačke i pokazano kao mač sa dve oštrice.

"Ali ima i nešto što je interes srpskog naroda, da sačuva duhovnu ikultunu bastinu, identitet, a kao što rekoh Srbija je matična država i predsednik ima dužnost da pokazuje osećanja za ono šta naši ljudi van srbije osećaju", rekao je Sleaković.

Dodao je da Srbija nikada ne bi ni pomislila da donese takav zakon.

Rekao je da postoje ozbiljna pravna i diplomatska sredstva kojima će se Srbija boriti protiv omitanja imovine SPC, rekao je Selaković.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.