MINISTARKA TRUDNA, ZA TRI MESECA POSTAĆE MAJKA! Nela Kuburović: Vučiću sam odmah rekla
Ministarka pravde Nela Kuburović, Foto: Filip Plavčić

Raduje se

MINISTARKA TRUDNA, ZA TRI MESECA POSTAĆE MAJKA! Nela Kuburović: Vučiću sam odmah rekla

Predsednik joj je govorio kako što pre treba da postane majka

Objavljeno:

Predsednik Vučić bio je među prvima kome sam saopštila da sam trudna, baš se obradovao! On mi je već godinama unazad govorio kako bi trebalo što pre da postanem majka.

Ministarka pravde Nela Kuburović, početkom marta 2020. godine, postaće majka. Kuburovićeva važi za osobu koja gotovo nikada svoju intimu i privatnost ne deli sa javnošću. Ipak, pristala je da za novogodišnji Informer govori o trudnoći i pripremama za najradosniji dan u životu.

- Trudnoća protiče kako treba, sve je u najboljem redu. Uspela sam da uskladim obaveze i novonastalo, takozvano drugo stanje. tako da posao i moje obaveze u Vladi nimalo ne trpe.

Čekate li dečaka ili devojčicu?

- Hajde da to još malo ostane u krugu porodice. Kada se desi lepa stvar, znaćete...

Gde ćete se poroditi?

- U državnom porodilištu, naravno. Potpuno verujem našim lekarima, to su izuzetni profesionalci i stručnjaci.

S kim ste prvo podelili radosne vesti?

- Sa svojim partnerom. Ništa ne krijem, ali ne volim previše da pričam o privatnom životu... Moja majka i brat su bili presrećni! Majka već dugo priželjkuje radosne vesti i sada joj se ispunjava želja da dobije unuče (smeh).

Dakle, zapitkivala vas je, kao i sve majke, kada će unuče.

- Ni pokojni otac ni majka nikada nisu forsirali takve stvari u mojoj porodici, niti su ikada insistirali da to treba što pre da bude. Ipak, znam da je majka intimno veoma želela da se ostvari kao baka.

Da li vas je nešto savetovala?

- Ona je mudra i tiha žena. Zna da sam ja veoma tvrdoglava i da mislim da neke stvari znam bolje od drugih, pa mi za sada sve prepušta da radim kako mislim da treba.

Kako će se beba zvati?

- Još se nismo dogovorili, tako da pregovori još traju (smeh). Nadam se da ćemo se uskladiti do porođaja.

Kako se spremate za bebu, za porođaj?

- Moram da priznam da se još ne spremam. Nadam se da ću od Nove godine biti agilnija, moraću da se uozbiljim kako se termin porođaja bude približavao... Trudim se da uživam u svakom trenutku, pratim instrukcije lekara i ponašam se u skladu s njihovim preporukama. Dosta čitam da se informišem. To možda nekad i nije dobro, literatura je bila obimna već prvih meseci (smeh).

Kako su reagovale vaše kolege iz Nemanjine 11? Da li su sada pažljiviji prema vama?

- Svi su baš pažljivi. Moram da priznam da su muške kolege posebno brižne, za neke sam se iznenadila koliko paze i zovu me... A imam i poseban tretman na sednicama Vlade sada, donose mi ceđeni sok od pomorandže.

A predsednik Vučić?

- Bio je među prvima kojima sam saopštila vesti, jer sam u početku morala i da smanjim svoje obaveze. To se možda nije primetilo u javnosti, ali sam prvih meseci morala da budem češće kod kuće. Kada je čuo, predsednik se baš obradovao! On je bio jedan od retkih koji je već godinama unazad govorio kako bi trebalo što pre da se ostvarim kao majka. I njegova mi podrška sada mnogo znači.

Do kada planirate da radite?

- Nadam se, ako lekar dozvoli, da ću moći do trenutka kad po zakonu moram da otvorim porodiljsko.

Šta se promenilo u vašem životu od trenutka kada ste ostali u drugom stanju?

- Konfekcijski broj se promenio, to je prva stvar. A šta se još promenilo? Pa, verovatno sam postala odgovornija prema sebi, redovno se hranim, trudim se da više šetam... Više ne izlazim iz kuće bez doručka!

Kakva biste majka voleli da budete?

- Zadovoljna sam onim kako su me roditelji vaspitali i volela bih da barem upola budem uspešna koliko i oni. Nadam se da će se to ostvariti.

Ovu 2019. godinu ćete pamtiti po trudnoći, ali i po čemu još?

- Zadovoljna sam postignutim u mom resoru, iako verujem da uvek može bolje i više. Urađene su neke stvari na koje se baš dugo čekalo. Iza sebe ponosno ostavljam rekonstruisanu Palatu pravde, koju svi mogu da vide. Iskoristila bih ovu priliku i da svim vašim čitaocima i građanima Srbije poželim srećne novogodišnje i božićne praznike, da ih u ljubavi i slozi provedu sa svojim najmilijima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.