MALI ZAKUCAO ĐILASA! Imao je dosta godina da uradi NEŠTO za ovu zemlju, a samo je NAPUNIO SVOJE džepove
Foto: Sonja Spasić

politika

MALI ZAKUCAO ĐILASA! Imao je dosta godina da uradi NEŠTO za ovu zemlju, a samo je NAPUNIO SVOJE džepove

Jednu jedinu stvar je ostavio Beograđanima - 1,2 milijarde evra duga, rekao je Mali

Objavljeno: 19:45h

Član Predsedništva SNS i ministar finansija Siniša Mali odgovorio je na saopštenje Stranke slobode i pravde na temu investicionog plana.

Gospodin Dragan Đilas kaže da bi za šest meseci mogao da sprovede investicioni plan “Srbija 2025”, zaboravljajući da je imao nekoliko godina, a ne meseci, da uradi nešto dobro za ovu zemlju, umesto za svoje sopstvene džepove. Za to vreme je znao samo da sprovede svoj lični investicioni plan, baziran na enormnoj krađi.

Neviđeno licemerje, pomešano sa bezobrazlukom i nebrigom za ovu zemlju i narod. Čovek koji je doveo grad Beograd na rub propasti, istovremeno se lično bogateći, sada hoće da se vrati na vlast da bi uništio sve ono što smo izgradili, i uzeo sve ono što smo zaradili - rekao je Mali.

Jednu jedinu stvar je ostavio Beograđanima - 1,2 milijarde evra duga, dok su istovremeno njegove firme zaradile 619 miliona evra. Prosta računica, koja je jasna svakom gradjaninu Srbije.

Mi smo sredili finansije u gradu i državi, više nego duplo smanjili nezaposlenost, povratili ugled medju investitorima, postigli najveći privredni rast u Evropi, dok sa druge strane smanjujemo javni dug. U poslednjih pet godina izgradili smo 350 km auto-puteva, a sada, kada imamo novca, mozemo da radimo jos više, i zato želimo da sprovedemo plan “Srbija 2025”. Jasno je da je gospodin Djilas loš ekonomista kada je reč o javnim finansijama, ali da li je baš toliko loš da misli da je moguće za šest meseci uložiti u državu 14 milijardi evra? Verujem da misli da bi u tom periodu mogao da ukrade 14 milijardi evra, kao što je to činio dok je bio na vlasti. On i njegovi pajtosi nisu mogli da urade ni kanalizacionu i vodovodnu mrezu, a kamoli Beograd na vodi ili neki kilometar auto – puta. Mislim da smo dosadašnjin radom i rezultatima pokazali da gradjani mogu da nam veruju da ćemo u narednih pet godina ostvariti sve što smo obećali. Ispunili smo obećanje da ćemo povećati plate i penzije, kao što ćemo ispuniti i obećanje da će do 2025. godine prosečna plata biti 900 evra, a prosečna penzija izmedju 430 i 440 evra. To će nam upravo omogućiti velike javne investicije koje planiramo - novi kilometri auto - puteva, 5.000 km puteva koje ćemo rekonstruisati, za šta ćemo izdvojiti 900 miliona evra, novi kilometri vodovodne i kanalizacione mreže u vrednosti od milijardu evra, fabrike za prečišćavanje otpadnih voda. Uložićemo 600 miliona evra u digitalizaciju i obrazovanje i 500 miliona evra u stanove za mlade. Znamo da možemo da dostignemo privredni rast i od 7 odsto godišnje, što potvrdjuje i Svetska banka. Za to se borimo, da bi svaki gradjanin u Srbiji mogao da živi bolje - rekao je ministar finansija.

Sada imamo novca budžetu za nove projekte i nove izazove. Sada, kada je prošlo dovoljno vremena od vlasti Djilasove bahate družine, koja nam nije ostavila ništa sem ogromnih dugova. Danas imamo predispozicije da stvorimo bogatije i naprednije drustvo. Gledamo napred, u budućnost, i nećemo im dozvoliti da vrate zemlju u ružnu prošlost - rekao je Mali.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.