PLAN TEŽAK OKO 14 MILIJARDI EVRA! Brnabić: Srbija će 2025. godine biti zemlja vodećih plata i penzija
Foto: Printscreen

zagledani u budućnost

PLAN TEŽAK OKO 14 MILIJARDI EVRA! Brnabić: Srbija će 2025. godine biti zemlja vodećih plata i penzija

Moramo još više da povežemo privredu i obrazovanje, da idemo u reforme javnih preduzeća i da omogućimo veću konkurenciju na tržištu, izjavila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić predstavljajući program "SRBIJA 2025", koji sadrži plan investicionih projekata za dalji razvoj zemlje u narednih pet godina.

Objavljeno:

"Plan vredi nešto manje od 14 milijardi evra koje će biti uložene u sve projekte koji će ubrzati razvoj. To će biti izdvojeno iz budžeta s jedne strane, a s druge iz kredita finansijskih međunarodnih institucija s kojima ćemo nastaviti saradnju", rekla je Brnabić i dodala da će "Srbija 2025. godine biti zemlja vodećih plata i penzija".

Kako je rekla, Srbija je danas fundametalno drugačija u poređenju sa 2014. godinom. Danas je finansijski i ekonomski stabilna zemlja, ali i "poštovanija, zemlja gde je nezaposlenost ispod 10 odsto, prvi put jednocifrena cifra".

"Srbija može i zaslužuje mnogo bolje. Trebaju nam veće stope rasta, da stvorimo bolje uslove, još bolje puteve, škole, industrijske zone", rekla je Brnabić.

Dodala je da je regionalno povezivanje bitno kako bi Srbija imala veće tržište.

"Inicijativa Mini Šengen u zavisnosti od brzine dovešće do većeg protoka ljudi i robe, omogućiti da privučemo još stranih investicija. Puna implementacija mogla bi da utiče na povećanje rasta između 0,5 i 0,7 odsto na Zapadnom Balkan", rekla je Brnabić.

Predsednik Vučić najavio je taj program još pre nekoliko meseci, kada je rekao da će država pre Nove godine predstaviti novi veliki investicioni plan, vredan do 12 milijardi evra, kao i da će ciklus ulaganja biti pet godina.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.