OGLASIO SE BOŠKO OBRADOVIĆ POSLE HAOSA U SKUPŠTINI: Bukvalno nećete verovati koje je njegovo OBRAZLOŽENJE!
Foto: Pritnscreen

ŠTA JE OVO?

OGLASIO SE BOŠKO OBRADOVIĆ POSLE HAOSA U SKUPŠTINI: Bukvalno nećete verovati koje je njegovo OBRAZLOŽENJE!

Predsednik Dveri Boško Obradović pojasnio je da nije želeo da izazove nikakav incident

Objavljeno:

Nakon sramnog incidenta u Skupštini Srbije, u kome je bilo došlo do tuče između poslanika Dveri i SNS, reakcije nisu prestale da se nižu gotovo celog popodneva, a osude stižu sa gotovo svih strana.

Najpre je u samoj Skupštini govorila predsednica Maja Gojković, koja je poručila da je to bio "fašistički napad Obradovića, Ivana Kostića i Saveza za Srbiju na Skupštinu Srbije".

- Osuđujem najoštrije ovaj fašistički napad SzS-a, Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Boška Obradovića - kazala je Gojković, istakavši da su "danas pokušali da pokažu kako bi izgledao rad Skupštine i Srbija kada bi oni sa ljotićevskim manirima uspeli da pobede i dođu na vlast".

Gojković je navela da je ona svojim delovanjem u trenutku incidenta pokazala volju većine, volju građana, a to je da fašizmu nije mesto u Skupštini Srbije i da fašizam ne može da prođe.

Komentarišući to što je Boško Obradović kazao da je to bio politički performans, Gojković je kazala da "Obradović za sebe može da tvrdi da je balerina, ali nije balerina".

Na pitanje zašto je zamolila obezbeđenje da ne reaguje u toj situaciji, Gojković je kazala:

- Zato što nisam želela da igram igru SzS, pa da oni onda mogu da izigravaju žrtve u parlamentu. Niko nije bio ugrožen, a znam kakva bi priča bila da sam dopustila obezbeđenju da reaguje - navela je ona.

Govoreći o situaciji u Crnoj Gori nakon usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti, Gojković je kazala da je sigurna i ubeđena da će Vlada Srbije pomoći narodu u CG i SPC i to svojim znanjem, političkim umećem, mudrošću.

- Zato smo danas kao poslanici koji podržavaju rad Vlade apelovali da se strasti stišaju da im omogućimo da po slovu zakona pomognu srpski narod i SPC - navela je predsednica Skupštine.

Upitana zašto je isključen ton, rekla je da ton nije bio isključen, a događaj je, na upit novinara opisala:

- Uleteli su u salu, stali ispred predsedavajućeg, urlali na sve nas i vređali poslanike u prvim redovima, a desilo se tako što su poslanici SzS-a odlučili da na fašistički način prekinu rad Skupštine i izvrgnu je ruglu - kazala je Gojković.

Ponašanje poslanika vladajuće koalicije u trenutku incidenta, Gojković je nazvala "odgovarajućim.

- Branili su Skupštinu, branili su dostojanstvo građana - istakla je ona.

Martinović: Obradović vređao predsednika

Reagovali su i učesnici incidenta, Aleksandar Martinović i Boško Obradović. Tako je šef poslaničke grupe SNS rekao da je spreman da trpi sve političke i pravne sankcije zbog svog ponašanja u parlamentu, ali je ukazao da je ponašanje poslanika Dveri Boška Obradovića prevršilo svaku meru.

Kazao je i da je su za njega čast države i institucije mnogo važnije od poslaničkog mandata i privilegija koje ima kao poslanik.

- Nismo mogli da dozvolimo da nasilnik, deklarisani fašista Boško Obradović gazi dostojanstvo Skupštine i države, da izvrgava ruglu sve ono što rade Skupština, Vlada i presednik Aleksandar Vučić. Tom nasilju i takvom ponašanju jednom mora da dođe kraj - poručio je Martinović, koji je kazao da je "Obradović sa Ivanom Kostićem upao u salu i nosio transparent kojim je vređao predsednika".

Posle ovog dana, dodao je on, imate posla sa jednim, kako bih vam rekao, ljudskim ološem, sa agresivnim tipom, čovekom koji želi incident.

Martinović je naglasio da će Vučić učiniti sve po Ustavu da se zaštite prava srpskog naroda u Crnoj Gori i interesi SPC, pre svega imovinski.

- Vučić se nikada nije nikome unosio u lice kao što je to uradio Obradović, nikada nikoga nije napao kao Obradović i nikada nikoga nije vređao - rekao je Martinović, koji ponovo nije želeo da kaže šta je to izgovorio Obradović, pravdajući se da ne želi da izgovori ružne reči zbog dama.

Obradović: Politički performans

Predsednik Dveri Boško Obradović pojasnio je da nije želeo da izazove nikakav incident, već da pozove vladajuću koaliciju da parlament zauzme jedinstven stav prema usvajanju Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori.

- Jedino čemu smo se mi nadali kada smo ušli u plenumsku slau posle godinu dana bojkota jeste da ćemo dobiti podršlu vladajuće većine da Narodna skupština u celini zauzme stav prema dešavanjima u Crnoj Gori - rekao je Obradović.

Dodao je da mu ni na kraj pameti nije bilo da će "neko krenuti da se fizički obračunava, samo zato što smo došli da podržimo Srbe i srpsku crkvu u Crnoj Gori".

Rekao je da su politički performansi poput onog koji su u sali izvele Dveri, uobičajeni u svetu, i da ako je neko trebalo da reaguje, to bila predsednica parlamenta, a ne šef poslanika naprednjaka Aleksandar Martinović.

- Ne može Aleksandar Martinović da uzima pravdu u svoje ruke, da se fizički obračunava ili da cepa naše transparente - kazao je on, prenosi N1.

Obradović je rekao i da je Martinović pokušao fizički da nasrne na njih, da im je opsovao majku 20 ili 30 puta, kao i da im je pretio da će im se osvetiti, i da će "biti eliminisani".

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.