NA POČETKU 2020. ČEKA NAS NAJVAŽNIJI POLITIČKI SASTANAK U SRBIJI: Poznati su i DETALJI!
Ilustracija, Foto: Nemanja Nikolić

dačić čeka

NA POČETKU 2020. ČEKA NAS NAJVAŽNIJI POLITIČKI SASTANAK U SRBIJI: Poznati su i DETALJI!

Dačić je pre pet dana rekao da je predložio Vučiću jednu listu

Objavljeno:

Lideri SNS i SPS Aleksandar Vučić i Ivica Dačić bi posle novogodišnjih i božićnih praznika trebalo da razgovaraju o mogućnosti da socijalisti i naprednjaci izađu na izbore na jednoj listi, nezvanično saznaje Blic.

Dačić je pre pet dana rekao da je predložio Vučiću jednu listu, a predsedništvo SPS je to u četvrtak jednoglasno podržalo i ovlastilo Dačića da o tome razgovara s Vučićem.

"Predsedništvo SPS je ocenilo da je koalicija sa SNS i Vučićem u proteklih sedam godina odlično funkcionisala u interesu razvoja Srbije i zaštite nacionalnih i državnih interesa. Ton takvoj saradnji davali su Vučić i Dačić svojim ličnim odnosima i zajedničkim angažovanjem na brojnim državnim pitanjima", saopštilo je Predsedništvo.

Vučić je još ranije najavio da prvo sledi Glavni odbor SNS pa onda odluka o koaliciji, ali jedno je sigurno - odluka je na naprednjacima.

Izvor Blica kaže da bi, kako sada stvari stoje, Vučić i Dačić trebalo da posle praznika sednu za isti sto i razgovaraju o ovoj temi.

"Plan je da Dačić i Vučić posle Božića sednu i razgovaraju. Vučić je zadovoljan što je taj predlog stigao od Dačića, a šta će biti odlučeno, ostaje da se vidi. Mnogo je parametara u igri", kazao je izvor Blica.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.