MALI GOVORIO O 10 MILIJARDI EVRA: Ovako će biti investirani, ovo interesuje SVE GRAĐANE!
Siniša Mali, Foto: Filip Plavčić

VUČIĆEVA IDEJA

MALI GOVORIO O 10 MILIJARDI EVRA: Ovako će biti investirani, ovo interesuje SVE GRAĐANE!

Novac za to, kako je rekao, obezbeđuje se i iz budžeta i iz raznih kreditnih linija

Objavljeno:

Investicioni plan "Srbija 2025" hoćemo da završimo u narednih pet godina i da to bude istorijsko delo koje ostaje iza svih nas, izjavio je ministar finansija Siniša Mali, dodajući da je to vizija i ideja predsednika Aleksandra Vučića.

Mali povodom investicionog plana razvoja od 10 milijardi evra, koji će biti predstavljen za vikend, kaze da sadašnji budžet to može da isprati, jer imamo pozitivnu stopu rasta, suficit u budžetu, nikad manju nezaposlenost, javni dug pod kontrolom....

- Planom "Srbija 2025" želimo da posle 2025. ne postoji građanin koji nema prikljucak za vodu, kanalizaciju, da je Srbija umrežena autoputevima, svi lokalni putevi sređeni... - kaže Mali u intervjuu za Kurir.

On najavljuje da će predsednik Vučić predstaviti plan razvoja i u prosveti, zdravstvu, turizmu, zaštiti životne sredine, gradnji fabrika za prečišćavanje otpadnih voda, stanova za mlade bračne parove, izgradnji nove linije metroa u Beogradu...

Novac za to, kako je rekao, obezbeđuje se i iz budžeta i iz raznih kreditnih linija.

foto: Stefan Kojić

Mali ističe i da plan Srbija 2025 nema veze sa početkom izborne kampanje i da je on samo logičan nastavak reformi koje su započete 2014 godine.

- Budžet za 2020. godinu je prekretnica ekonomske politike, vlade zato što sa povećanjem plata i penzija i sa nikada vise novca koji investiramo u razvoj infrastrukture zelimo da ubrzamo rast nase ekonomije. I Svetska banka kaze da stopa rasta od sedam odsto nije nedostizna. To zelimo da dostignemo zajedno s projektom "Srbija 2025". Najvažniji cilj je da u najkraćem periodu podignemo standard građana Srbije - rekao je Mali.

On navodi i da je u budžetu za 2020 godinu opredeljeno 250 miliona evra za izgradnju nacionalnog stadiona.

- Očekujem da narednih dana bude izabran projektant poŠto je tender pri kraju, a pristigle su četiri ponude - kaže Mali i ističe da će projekat da podigne ceo taj deo Beograda.

Najavljuje da će u prvoj fazi biti izgrađeno i šest stadiona u drugim gradovima Srbije.

Upitan da li sebe vidi u narednoj vladi, kaze da ne razmislja o tome, ali da mu je važno da bude u timu Aleksandra Vučića.

foto: Ana Paunković

Dosadašnji rad vlade ocenjuje kao vrlo dobar, odnosno ocenom četiri, dodajući da premijerka Ana Brnabić radi odličan posao, ali da uvek ostavlja mogućnost da budu bolji i efikasniji, rade više i imaju odličan uspeh.

Povodom najavljenih promena u SNS, Mali kaze da se slaze sa Vucićem .

- Ne bežimo od odgovornosti. Na više primera je SNS to dokazao. Gde god je bila indikacija da je neko od nasih članova napravio, nešto što je suprotno zakonu, oni su osetili posledice, taj je procesuiran i trpeo je posledice u stranci - kaže Mali.

Smatra i da se bojkotu izbora koji najavljuje deo opozicije pridaje preveliki značaj, navodeći da bojkot ima veze sa tim što oni nemaju politiku i program, a ne sa izbornim uslovima.

- Narod neće politiku mržnje i ličnih napada, prevashodno na predsednika Vučića i njegovu porodicu - ocenjuje Mali.

On kaze i da su svi koji su bore da Srbija ide napred na meti napada opozicije ukljucujući i njega, dodajući da su to ljudi koji hoće da imaju privatnu korist od napretka Srbije.

Povodom odsustva reakcije koalicionih partnera, uključujući i SPS, povodom napada opozicije, Mali kaže da je to jasno i njima zamereno.

- Učiniće sve da budu tu pored vas, a kada je problem, onda je to borba SNS - ocenjuje Mali.

On kaze da će se razgovori posle izbora tek voditi, ali da će se na drugaciji nacin pricati sa potencijalnim partnerima.

- Neke stvari sigurno treba da se promene. Ako smo zajedno u nečemu, ako guramo napred, ako smo mi iz SNS tu da vas branimo, onda to mora da vazi i za vas - poručuje Mali.

Povodom poništavanja doktorata, kaže da mu nije bilo lako.

- Kako da mi bude kada neka politicka komisija oduzme nešto zasta ste se borili i radili - navodi Mali i dodaje d aje to potuno politicki proces koji traje pet godina.

- Vučić mi je rekao da sam ispao budala sto ga nisam pocepao i da na kraju napisem i novi. U tom trenutku nisam reagovao na pravi način - kaže Mali i dodaje da će u narednom periodu razmisliti da li da piše novi doktorat i na kom fakultetu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.