SEM FABRICI JE ŠEROVAO OVU REKLAMU ODUŠEVLJEN NJOM: Ipak, jedno važno pitanje ostalo je bez odgovora (VIDEO)
Foto: TANJUG / DIMITRIJE GOLL

ŠTA JE HTEO DA KAŽE?

SEM FABRICI JE ŠEROVAO OVU REKLAMU ODUŠEVLJEN NJOM: Ipak, jedno važno pitanje ostalo je bez odgovora (VIDEO)

Baš mu se dopalo...

Objavljeno:

Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici na svom Tviteru podelio je fotografiju bilborda na kome se nalazi reklama za kampanju "Uprava po meri svih nas".

Fabrici je podelio ovu fotografiju uz poruku da je jako ponosan na ovu kampanju.

Ove reči se nisu dopale baš svima, te je fabriciju brzo odgovorio Naim Leo Beširi.

"Fenomenalna reklama. Nego, kad će 60%+ rukovodećih iz državne uprave da napuste stanje vršilaca dužnosti koje imaju suprotno zakonu duže od 6 meseci?"

Podsetimo Vlada Srbije uz podršku Delegacije EU u Srbiji pokrenula je kampanju "Uprava po meri svih nas", koja će trajati do kraja decembra.

Pravo na jednak i nepristrasan tretman, lepu reč, profesionalnu uslugu, dostojanstvo, učešće u donošenju odluka o raspolaganju javnim novcem, poštovanje propisanih pravila – samo su neki od važnih postulata uprave po meri svih građana koji će biti predstavljeni tokom promotivne kampanje.

Kako je saopšteno iz Vlade, kampanja je kreirana kako bi se kod građana Srbije podigla svest o važnosti reforme javne uprave u efikasan, otvoren i transparentan servis građana i privrede.

Takođe, navodi se da kampanja prikazuje aktivnosti i rezultate reforme javne uprave, koju Vlada sprovodi uz podršku EU, kako bi se građanima pružile informacije o njihovim pravima i ohrabrilo njihovo veće učešće u procesu donošenja odluka.

Kampanja pod sloganom "Uprava po meri svih nas" obuhvata seriju televizijskih spotova, događaja, bilborda, novinskih oglasa i tekstova u kojima će građani moći da se upoznaju sa procesom reforme javne uprave.

Reformom, koja je zasnovana na Strategiji za reformu javne uprave i pratećem Akcionom planu, koordinira Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

U njenu implementaciju je uključeno više državnih institucija koje, uz stručnu i finansijsku podršku EU, stvaraju uslove za savremenu i efikasnu javnu upravu – upravu po meri svih građana.

Tokom kampanje, koja će trajati do kraja decembra, biće predstavljena i posebna internet stranica na kojoj će građani na jednom mestu moći da pronađu sve najvažnije informacije o aktivnostima koje se sprovode, kao i brojna korisna uputstva i objašnjenja za pojedine administrativne postupke i procedure.

EU snažno podržava reformu javne uprave u Srbiji i do sada je našoj zemlji donirala ukupno više od 200 miliona evra za poboljšanje javne uprave, od čega je 70 miliona bilo direktna budžetska podrška, zaključuje se u saopštenju Vlade Srbije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.