ANA BRNABIĆ OTVORILA DUŠU O VUČIĆU: Niko nije očekivao OVAKVE REČI!
Ana Brnabić, Foto: Aleksandar Stojanović

optimistična

ANA BRNABIĆ OTVORILA DUŠU O VUČIĆU: Niko nije očekivao OVAKVE REČI!

Predsednica Vlade kaže da ne zna nikog ko je toliko dao za Srbiju kao predsednik

Objavljeno: 08:52h

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da je danas Srbija fundamentalno drugačija zemlja od one koja je bila 2014. godine, ističući da je ponosna što je u timu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Brnabić je sinoć gostujući u emisiji "Upitnik" na RTS, ukazala da je uspostavljena makorekonomska stabilnost, ostvaren suficit, a nezaposlenost je jednocifrena - 9,5 odsto.

Kao rezultate Vlade Srbije od 2014. ona je navela to što se Srbija penje na Duing biznis listi, tako da je zajedno sa Izraelmom, Belgijom i Italijom, a da je pre toga bili u rangu sa Sirijom, Eritrejom.

Prema njenim rečima, nezposlenost opada kako zaposlenost raste, a ne zato što ljudi odlate iz zemlje.

Istakla je da ekonomska migracija nije samo problem Srbije, već i mnogih drugih zemalja u regionu.

foto: Beta/ Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije rekla je da je tokom svog mandata bila samostalna u odlučivanju i da je ponosna što je u timu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Istakla je da se od samog početka savetuje sa predsednikom Srbije, nekada i na dnevnoj osnovi.

- Imam izuzetno poštovanje prema Vučiću, ne znam nikoga da je na takav način imao takvu viziju Srbije - da je znao dušu našeg naroda, da je potpuno predan poslu i da svaki dan radi od jutra do sutra- rekla je premijerka.

Predsednica Vlade kaže da ne zna nikog ko je toliko dao za Srbiju kao predsednik.

- Zaista nemam problem sa tim, nisam sujetna osoba, ponosim se što sam u timu sa Vučicem, što se smatram za jednog od njegovih saradnika - istakla je Brnabiceva, odgovarajući na pitanje kako komentariše kritike da nije dovoljno samostalna.

Premijerka kaže da je sama birala ministre u Vladi zajedno sa Vučićem, kao i da se konsultovala sa političkim faktorima.

- Moje je da radim u interesu građana Srbije, da isporučujem rezultate, da zajedno dođemo do kraja mandata, da Srbija bude bolje mesto za život - rekla je Brnabićeva i dodala da postoje različita mišljenja, različita raspoloženja, rasprave, ali je najvažnije da svi zajedno u Vladi rade u interesu gradana Srbije.

Govoreći o radu ministara, ona je rekla da nisu svi jednako dobro radili, ali da svi imaju pozitivne rezultata, a i da je u ovom trenutku je kasno za rekonstrukciju Vlade.

bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.