NIJEDAN PRAVOSLAVAC SE U DŽAMIJI NIJE DIGAO U VAZDUH! Vulin oštro odgovorio na kritike muslimanskog poslanika
Aleksandar Vulin, Foto: AP

ko je opasnost za srbiju?

NIJEDAN PRAVOSLAVAC SE U DŽAMIJI NIJE DIGAO U VAZDUH! Vulin oštro odgovorio na kritike muslimanskog poslanika

Vulin je dodao da što se tiče prava za pripadnike Vojske, koji se izjašnjavaju kao muslimani, za njih su obezbeđena sva prava.

Objavljeno:

Poslanik Jahja Fehratović imao je u diskusiji primedbu što se u tekstu Strategije nacionalne bezbednosti, koja je pred poslanicima, govori o islamskom radikalizmu a ne i o toj pojavi kod drugih religija, na šta je ministar odbrane Aleksandar Vulin odgovorio da nije zabeležen slučaj da postoji organizovana teroristička pravoslavna grupa koja će uraditi nešto loše i da ni jedan pravoslavac nije ušao u džamiju i digao se u vazduh vičući "za Boga i Isusa".

- Dakle ne možemo da prihvatimo to izjednačavanje i ja sam siguran da vi kao obrazovan čovek koji voli svoju religiju ne može da prihvati Islamsku državu, ne može da prihvati Kalifat u Raki. To nije moguće - kazao je Vulin.

Oni koji su bili u Kalifatu, u Islamskoj državi, naglasio je ministar, jesu bezbednosna pretnja više za vas nego na mene jer, kao što znate, oni se na prvom mestu obračunavaju sa muslimanima, "pa onda kada dohvate hrišćane, eto i to vrlo rado, ali na prvom mestu to rade muslimanima", saopstilo je Ministarstvo odbrane.

- Uopšte nemam dilemu da je kontrola svih povratnika sa sirijskog ratišta od najvećeg interesa upravo za Islamsku zajednicu u našoj zemlji - kazao je Vulin.

Dodao je da što se tiče prava za pripadnike Vojske, koji se izjašnjavaju kao muslimani, za njih su obezbeđena sva prava.

- Imaju mogućnost da klanjaju, da se hrane u skladu sa svojim verskim zakonom, da u svakoj kasarni gde ih ima odgovarajući broj imaju i imama i mesto gde mogu da vrše svoje verske obrede. Tu smo veoma odgovorni i ne bih voleo da se ovo sad pretvori u raspravu o terorizmu ili o religiji, ali moram da kažem - užas Islamske države nije zabeležen nigde i ne može da se poredi sa bilo čim - rekao je ministar Vulin.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.