KAD ĆE PROFESORKE IZ ĆUPRIJE BITI VRAĆENE NA POSAO?Balša presreo Šarčevića i postavio mu neprijatno pitanje (VIDEO)
Foto: Printscreen/tvitter

pitanje meseca

KAD ĆE PROFESORKE IZ ĆUPRIJE BITI VRAĆENE NA POSAO?Balša presreo Šarčevića i postavio mu neprijatno pitanje (VIDEO)

Božović je na otvaranju Četvrtog paviljona studenskog doma u Kragujevcu naglasio da je vraćanje tih devet profesorki obećano

Objavljeno:

Funkcioner Demokratske stranke (DS) Balša Božović danas je u Kragujevcu pitao ministra provete Mladena Šarčevića kada će vratiti na posao profesorke iz Ćuprije čije je vraćanje obećano prošle godine.

Božović je na otvaranju Četvrtog paviljona studenskog doma u Kragujevcu naglasio da je vraćanje tih devet profesorki obećano „prvo za februar, pa za april, pa je u maju na nacionalnoj frekvenciji rečeno za mesec dana“.

„Devet žena su godinu dana su bez plata, nemaju od čega da žive“, kazao je on.

Šarčević je pitao te profesorke, „zašto bi se on zalagao za njih, kada postoji sud“.

„Ako mene izbegavate i ne govorite mi istinu kao članu odbora za prosvetu, kako da vam veruje neko od zaposlenih u prosveti? Ne zanimaju nas razlozi za nesposobnost, ovo traje predugo. Među njima su i samohrane majke“, kazao je Božović ministru prosvete.

Inače, četiri funkcionera Srpske napredne stranke zamenila su devet profesorki u nastavi Visoke medicinske škole u Ćupriji. Među njima je i Ivan Bošnjak, inače veterinar, koji je na konkursu bio bolji od doktora medicine Zorice Stojanović, koju je upravo škola poslala na doktorske studije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.