CRNOGORSKA CRKVA DE FAKTO I DE JURE POSTOJI I PRE NJIHOVE NEZAVISNOSTI! Vučić rekao šta misli o PROBLEMIMA SPC
Aleksandar Vučić u emisiji Stav, Foto: Prentscren

OGLASIO SE!

CRNOGORSKA CRKVA DE FAKTO I DE JURE POSTOJI I PRE NJIHOVE NEZAVISNOSTI! Vučić rekao šta misli o PROBLEMIMA SPC

Sve je objasnio...

Objavljeno:

Srbija nije srećna zbog Zakona o slobodi veroispovesti koji je predložila crnogorska vlada, ali nismo mi ti koji će da odlučuju o tome, poručio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je u emisiji "Stav" na televiziji O2 rekao da je Srbija pravo da odlučuje u Crnoj Gori izgubila mnogo davno, a na kraju formalno 2006. godine, kada, zahvaljujući tvrdokornosti naše tadašnje vlasti, nije bilo dogovora i Crna Gora je raspisala referendum o nezavisnosti, koju je potom i proglasila. On je rekao da su naši odnosi sa Crnom Gorom kompleksni.

"Naša pozicija je teška, šta god da kažemo može da bude okvalifikovano kao mešanje u unutrašnje stvari suverene države", ističe Vučić.

Temu zakona o slobodi veroispovesti, pokrenuo je, kaže, sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

"Razgovarao sam sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, čuo od njega određene argumente, rekao njemu svoj stav o tome. Videćemo šta će da bude", rekao je Vučić.

Predsednik je na pitanje voditelja odgovorio i da crnogorska autokefalna crkva, de fakto i de jure, postoji još i pre uspostavljanja nezavisnosti Crne Gore 2006. godine.

Prema njegovim rečima, tu crkvu su formirali na Cetinju, na pravno valjan način.

"Taman i da su crnogorske vlasti za sve u pravu, postoji jedna stvar od koje ne može da se pobegne, ne možete posle 100 godina države i prava korišćenja svojine da kažete ''mi sad imamo druga pravila''", zaključio je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.