VUČIĆ OTKRIO ŠTA JE PORUČIO SINIŠI MALOM: Mnogi će biti IZNENAĐENI!
Aleksandar Vučić i Siniša Mali, Foto: Aleksandar Vučić

osopravanje doktorata

VUČIĆ OTKRIO ŠTA JE PORUČIO SINIŠI MALOM: Mnogi će biti IZNENAĐENI!

Predsednik kaže da mu doktorat Malog inače nije važan, jer je on stručan i dobro radi svoj posao

Objavljeno:

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je večeras da je Siniši Malom pre tri meseca rekao da mora da prizna odluku Univerziteta o njegovom doktoratu, kakva god da je, makar je politička, jer institucije moraju da se poštuju.

Vučić je u emisji Stav O2 tv rekao da i dalje poštuje Sinišu Malog kao stručnjaka, i posle osporavanja njegovog doktorata, ali da ga boli to što ga Mali nije poslušao i što mu je bila važnija lična karijera i ono što je postigao od njihovog zajedništva.

Predsednik kaže da mu doktorat Malog inače nije važan, jer je on stručan i dobro radi svoj posao.

Preneo je da je pozvao Malog, kada je priča o doktoratu pokrenuta, i zamolio ga da iscepa svoj rad, kako ne bi ugrožavao stranku i njegovu (Vučićevu) poziciju, iako je znao da se Mali ne slaže sa tim i da veruje u svoj rad.

"Rekao sam mu da kaže - 'to nije moje, hoću da pozovem celu Srbiju da sluša i pročita moj doktorat, koji ću napisati ponovo'. I da završi tu stvar", rekao je Vučić.

Ispričao je da Mali nije to želeo da prihvati, jer se, kako mu je rekao, za to borio i to je njegovo.

Tada je, kaže Vučić, shvatio da je Malom važnija njegova lična karijera i preče ono što je postigao od njihovog zajedništva.

"Ja njega i dalje veoma cenim i poštujem kao stručnog čoveka, odgovornog i ozbiljnog, ali, da li mogu da računam u tom smislu da će nekada da uradi nešto protivno svojim interesima u korist stranke? Ne. Ali, to ne govori loše o tome kako on obavlja svoj posao, a obavlja ga odlično i to je ono čime se ja rukovodim kada Ani Brnabić predložim nekog iz svoje partije", rekao je Vučić.

Ponovio je stav da je odluka Beogradskog univerziteta o doktoratu Malog politička, jer su, kaže, mogli 5.000 takvih odluka da donesu za razne, a nisu.

"Ali, ne zanima me to, jer sam to znao od početka. I to sam mu rekao sve, i to me boli još više. Rekao sam mu pre tri meseca kakva će odluka da bude, znajući da će biti politička", rekao je Vučić i dodao da je mu je tada rekao: "Kakva god da je, i politička odluka, ti moraš da je priznaš, jer je naše da poštujemo institucije. Neka su najgore, ali to su naše institucije".

Dodao je da se nada da ćemo imati u budućnosti situaciju da to sve ne bude toliko politički pristrasno, ali da do tada insitucije moraju da se poštuju.

Predsednik je inače rekao i da afere koje su otvorene, a koje se vezuju za njegove saradnike, nisu za potcenjivanje, ali da treba videti šta je istina, te poručio da će se za ljude koje je okupio boriti kada su nepravedno napadnuti.

Na konstataciju novinara u emisiji "Stav" na TV O2, da je on uvek taj koji brani druge u aferama, da na tom "polju" nema ljudi iz njegove stranke niti koalicionih partnera, te da li to niko nema minimum odgovornosti kada se desi neki skandal, Vučić je rekao da on svakako ima najviše ožiljaka u borbi u politici u Srbiji, ali je to, kaže, suština čoveka - da se bori i da ne odustaje.

"Verovatno nešsto nije u redu sa mnom... Ali, ja nemam subote i nedelje, za mene je skoro svaki dan radni, živim za to i borim se za zemlju", dodao je Vučić.

On je podvukao da će se za ljude koje je okupio boriti svaki put kada su nepravedno napadnuti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.