ZORANA, SVOJE MESO SE NE JEDE! Socijalisti ODGOVORILI naprednjacima! BUKTI RAT Vučićevih i Dačićevih PERJANICA
Socijalisti, Foto: FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ bk

BLIŽE SE IZBORI

ZORANA, SVOJE MESO SE NE JEDE! Socijalisti ODGOVORILI naprednjacima! BUKTI RAT Vučićevih i Dačićevih PERJANICA

SNS uvek pred izbore udari na SPS i Dačića

Objavljeno:
Darko Zlojutro

Nastavlja se rat na relaciji SPS-SNS, a nakon ponude šefa socijalista Ivice Dačića da njegova stranka zajedno sa naprednjacima izađe na izbore.

U odvojenim izjavama za medije, Zorana Mihajlović i Milenko Jovanov su kazali da nisu iznenađeni ovakvom izjavom Dačića, ali i dodaju da nema razloga za žurbu i nervozu.

Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović kaže da nije iznenađena izjavom Dačića, jer, kako navodi, svako želi da bude na strani pobednika. "Mnogo je lakše i jeftinije Dačiću da na taj način očuva svoje pozicije i pozicije drugova iz SPS, nego da sami izađu na izbore. Da parafraziram jedan raniji izborni slogan: kad je frka - Vučić", rekla je Mihajlovićeva za "Blic".

foto: Marina Lopicic

Jovanov je podsetio da će naprednjaci 29. decembra na sednici Glavnog odbora razmotriti i dogovoriti se u kakvoj će koaliciji izaći pred birače.

"Previše smo odgovorni da bi smo na ponudu odgovarali i o njima razgovarali preko medija. Nema razloga za žurbu i nervozu. Videćemo 29. šta se sve nalazi na stolu i potom ćemo obavestiti gradjane o našoj odluci", zaključio je Jovanov.

foto: Marina Lopičić

S druge strane ni socijalisti nisu ostali dužni, pre svega potpredsednici Vlade Srbije na izjavu da žele da zadrže svoje pozicije.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave i potpredsednik SPS Branko Ružić za Espreso kaže da je Dačićeva ponuda zasnovana na strateškom partnerstvu dve strane.

- Izuzetno uvažavam potičko-partijski stav potpredsednice Vlade Mihajlović. Predsednik Dačić je izneo krajnje iskrenu ponudu baziranu upravo na strateškom partnerstvu, državotvornoj orijentaciji i potrebi da se više nikada, bez ikakve racionalne utemeljenosti, lojalnost njega lično i celokupnog SPS dovodi u pitanje - rekao je Ružić i dodao:

foto: Beta / Marko Rupena

- Postoji ona narodna “svoje meso se ne jede”, tako da zaista nema bilo kakve potrebe za skepticizmom prema onima koji su uvek tu za gradjane, državu i političkog partnera, i to kada je najteže. SPS će svakako igrati važnu ulogu i na idućim izborima, kao što uostalom znamo da će dominantnu ulogu imati i SNS. Poenta je da postignemo uspeh i hedni i drugi, a u interesu gradjana Srbije. Model partnerstva je manje važan.

Šef kabineta prvog potpredsednika Vlade Srbije i funkcioner SPS Vanja Vukić kaže za Espreso.co.rs da je Dačićev predlog dobar.

- Apsolutno podržavam sve što je Ivica Dačić rekao - kratko nam je rekao Vukić.

Ministarka Slavica Đukić Dejanović kaže za naš portal da SPS uvek stavlja interes države ispred stranačkih.

foto: Tanjug / Zoran Žestić

- Dačić je uvek interes Srbije stavljao i stavlja ispred partijskog. Zato ova njegova izjava o koaliciji pre svega ima ovakvu suštinu - kaže nam ministarka.

Šef socijalista u Skupštini Srbije i potpredsednik SPS Đorđe Milićević za Espreso kaže da će o svemu odlučivati Dačić i Vučić.

- Predsednik SPS Ivica Dačić predlog je uputio predsedniku SNS Aleksandru Vučiću i o tome će kao i do sada o svim važnim pitanjima razgovarati lideri stranaka. Inače ovaj predlog je usledio nakon što je predsednik SNS Aleksandar Vučić pozvao na stvaranje široke narodne koalicije. Nije reč o strahu od izbornog rezultata, o tome sta je "lakše i jeftinije" već o jedinstvenoj državnoj politici. Nisu bitne funkcije, već šta možemo zajedno da uradimo u narednom vremenskom periodu, u svemu tome kao stranka koja deli vrednosti i odgovornosti u radu vladajuće koalicije mi želimo kao i u prethodnom vremenskom periodu da damo svoj doprinos - rekao je on.

foto: Stefan Kojić

Do objavljivanja ovog teksta nije se oglašavao ministar Aleksandar Antić, koji nije odgovarao na poruke da prokomentariše ove izjave ministarke.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.