VUČIĆ SE OBRAĆA IZ TIRANE GRAĐANIMA SRBIJE: Postigli smo dogovor, ovo je izuzetna vest!
Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Obraćanje predsednika Srbije

VUČIĆ SE OBRAĆA IZ TIRANE GRAĐANIMA SRBIJE: Postigli smo dogovor, ovo je izuzetna vest!

Vučić se obratio medijima nesposredno pre donatorskog koncerta "Nikada nećete biti sami", koji počinje u 10 časova u hotelu Rogner

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, obratio se večeras srpskim medijima danas posle trilateralnog sastanka sa premijerom Albanije Edijom Ramom i premijerom Severne Makedonije Zoranaom Zavom.

- Dogovorena je veća integracija naših organa za vanredne situacije, vatrogasnih, policijskih jedinica u slučaju požara, poplava i zemljotresa. Da imamo jedinstvene datoteke i umrežene sisteme. Za naše ljude izuzetno je važno prilikom sledećeg susreta krajem januara. Postigli smo konkretne dogovore. Samo s ličnom kartom moći će se putovati u Albaniju iz Srbije i Srbije u Albaniju. Formira se jedinstveno tržište rada. Širir se granični prelaz ka Severnoj Makedoniji. Želimo da rade naše carinske službe, u narednom periodu imaće mnogo susreta. Biće ovlašteni ekonomski operateri za lakši prolaz gde će bude mesto odobravanja, mesto predaje pošiljke. Snažimo našu privredu. Dogovorili smo se oko zelene energije, ali to nije laka tema. Mi smo dobro razumeli kako ćemo se u skladu sa EU ponašati, rekao je Vučić.

Vučić se obratio medijima nesposredno pre donatorskog koncerta "Nikada nećete biti sami", koji počinje u 10 časova u hotelu Rogner.

U subotu će učesnici skupa obići Drač, gde je bio epicentar razornog zemljotresa koji je pogodio Albaniju krajem novembra, a potom će biti održan susret lidera Zapadnog Balkana. Predviđen je i njihov susret s predstavnicima međunarodnih organizacija i institucija, a nakon toga konferencija za medije. Takođe, predsednik Crne Gore Milo Djukanović će, kako je potvrđeno u Podgorici, učestvovati sutra na sastanku u okviru trilateralne inicijative Srbije, Albanije i Severne Makedonije o tzv. "malom Šengenu".

Bonus video

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.