DAČIĆ JE LAVROVU REKAO SVE O SITUACIJI NA KOSOVU! Kremlj je dobio OVAJ detaljan IZVEŠTAJ iz Beograda (FOTO)
Sergej Lavrov i Ivica Dačić, Foto: msp.rs

POTPUNO OTVORENO!

DAČIĆ JE LAVROVU REKAO SVE O SITUACIJI NA KOSOVU! Kremlj je dobio OVAJ detaljan IZVEŠTAJ iz Beograda (FOTO)

Sve teme su dotakli...

Objavljeno:

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se danas u Moskvi sa ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovim.

Dva ministra su zaključila da su odnosi između dve zemlje dostigli veoma visok nivo strateškog partnerstva i da o tome svedoče stepen poverenja koji postoji u našim odnosima, kao i veoma intenzivna dinamika susreta na visokom nivou.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim pitanjima bilateralne saradnje, produbljivanju bilateralnih veza u svim domenima, o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i u našem regionu.

Ministar Dačić je informisao ruskog kolegu o trenutnom stanju dijaloga Beograda i Prištine, izrazivši zahvalnost na čvrstoj i doslednoj podršci Ruske Federacije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije.

Obostrano je izraženo zadovoljstvo saradnjom na multilateralnom planu uz isticanje značaja nastavka međusobnih podrški u međunarodnim organizacijama.

foto: msp.rs

Ukazano je na dinamičan razvoj ekonomske saradnje između Srbije i Rusije u prethodnom periodu, čemu je značajno dopriono rad Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku naučno-tehničku saradnju, kojim predsedavaju prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić i potpredsednik Vlade Ruske Federacije Borisov, koji su istog dana održali sastanak u Moskvi, u cilju pripreme za narednu sednicu komiteta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.