STEVAN DOJČINOVIĆ POSLE DEPORTOVANJA: Mislio sam da je RUSIJA zadnja na spisku zemalja u kojima sam na CRNOJ LISTI
Stevan Dojčinović, Foto: Espreso.co.rs

UREDNIK PORTALA KRIK

STEVAN DOJČINOVIĆ POSLE DEPORTOVANJA: Mislio sam da je RUSIJA zadnja na spisku zemalja u kojima sam na CRNOJ LISTI

Udruženje novinara Srbije i Nezavisno udruženje novinara Srbije protestovali su zbog zbog deportovanja Dojčinovića

Objavljeno:

Urednik istraživačkog portala KRIK Stevan Dojčinović kazao je za list Danas od četvrtka da je mislio da je spisak zemalja u kojima mu nije dozvoljen pristup završen Rusijom, u koju mu je pre nekoliko godina zabranjen ulazak.

Dojčinović je izjavio da sada pretpostavlja da postoji još zemalja u kojima je na "crnoj listi".

"Ono što mi je zanimljivo je da su obe zemlje koje su mi zabranile ulazak dosta bliske sa vlastima u Srbiji", kazao je on.

Urednik portala KRIK ocenio je da je razlog onemogućavanja ulaska u Ujedinjene Arapske Emirate vezan za njegov novinarski rad.

"Nikada ranije nisam putovao u tu zemlju i ne postoji razlog da mi ne dozvole ulazak. Mi (redakcija KRIK) smo o Emiratima posredno pisali u sklopu priča o Beogradu na vodi ili poslovanjima Siniše Malog", istakao je Dojčinović.

Udruženje novinara Srbije i Nezavisno udruženje novinara Srbije protestovali su zbog zbog deportovanja Dojčinovića i ocenili su da je reč o kršenju elementarnog ljudskog prava na slobodno kretanje.

KRIK je danas saopštio da je ;Dojčinović ;sinoć zadržan na aerodromu u Abu Dabiju gde mu je rečeno da je na "crnoj listi", ne na zahtev Emirata već "druge vlade", da ne može da udje u UAE i da će biti deportovan u Srbiju.

Dojčinović je trebalo da govori danas u Abu Dabiju na konferenciji Kancelarije Ujedinjenih nacija za borbu protiv droge i kriminala, na panelu o suzbijanju prekogranične korupcije, pranja novca i organizovanog kriminala.

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) je neprofitna nevladina organizacija osnovana radi unapredjenja istraživačkog novinarstva u Srbiji, a organizaciju je osnovao tim novinara koji se već godinama bavi razotkrivanjem kriminala i korupcije i koji su višestruko nagradjivani za svoj rad.

Bonus video

VUČIĆ PORUČIO KINESKIM PARTNERIMA "Ovo je velika stvar za nas, taman mi je tad vreme da završim mandat, DA ZAVRŠIMO TAJ AUTO-PUT PA DA MOGU PONOSNO DA ODEM!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.