PUTINOVA ČELIČNA MARIJA RASKRINKALA VESLIJA KLARKA: Evo šta NATO GENERAL krade sa KOSOVA!
Marija Zaharova je to rekla povodom Klarkove izjave da Rusija koristi Balkan za svoje interese, Foto: Beta / Miloš Miškov

sad se sve zna

PUTINOVA ČELIČNA MARIJA RASKRINKALA VESLIJA KLARKA: Evo šta NATO GENERAL krade sa KOSOVA!

Radi se, pre svega, o ogromnim rezervama lignita

Objavljeno:

Bivši komandant NATO-a u Evropi Vesli Klark, koji je naredio bombardovanje Jugoslavije, sada je povezan sa dve velike kompanije koje posluju na Kosovu, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Marija Zaharova je to rekla povodom Klarkove izjave da Rusija koristi Balkan za svoje interese.

"Ko o tome govori? Ne treba nas optuživati da se bavimo onim čime se sami bavite, gospodo! Klark bi trebao da objasni o takozvanom honoraru koji je dobio od Kosova za otcepljivanje pokrajine od Srbije", rekla je Zaharova, prenosi Sputnjik.

Kako je istakla, zanimljivo je da je ta kompanija dobila od Prištine pravo za iskopavanje mineralnih sirovina na skoro trećini teritorije Kosova.

"Radi se, pre svega, o ogromnim rezervama lignita. On je, takođe, povezan sa firmom ‘Geominerali’'', a ona se, sa svoje strane, bavi izvozom otpadnog metala iz pokrajine", rekla je Zaharova.

Zaharova je upitala i da li je zbog ekonomskih inetresa istovremeno izdato naređenje da se bombarduje region.

"Kada se govori o koristoljubivim interesima, njih treba prvo potražiti kod pomenutih osoba. A zatim će se naći i razlozi da se opravda agresivno mešanje u unutrašnje poslove Jugoslavije, naći će se povod da se bilo ko optuži za prljave igre", rekla je Zaharova.

BONUS VIDEO:

ISTOVARAO, A KLJUČNU STVAR NIJE SHVATIO! Kada su videli šta radi, sve je bilo UNIŠTENO! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.