ALEKSANDAR OBRADOVIĆ OBJASNIO DA JE PRIVREMENO NA SLOBODI: Srećan sam, ali i svestan da je ovo samo TAJM AUT
Dodao je da će po ukidanju kućnog pritvora prvo izaći iz kuće i prošetaće, Foto: Printscreen

UZBUNJIVAČ IZ KRUŠIKA

ALEKSANDAR OBRADOVIĆ OBJASNIO DA JE PRIVREMENO NA SLOBODI: Srećan sam, ali i svestan da je ovo samo TAJM AUT

Iz obrazloženja odluke proizlazi da je sudija za prethodni postupak izvršila uvid u dostavljene spise

Objavljeno:

Uzbunjivač iz Krušika Aleksandar Obradović izjavio je povodom današnje odluke suda kojom mu je ukinuta mera kućnog pritvora, da "nije konačno na slobodi", već je "samo dobio mogućnost da se brani sa slobode". Obradović je za Radio Slobodna Evropa rekao da je svestan da će put do "konačne slobode" biti "dug i trnovit".

"Divan je osećaj biti na slobodi, ali nisam u euforiji jer ovom odlukom nisam konačno na slobodi, samo sam dobio mogućnost da se branim sa slobode. Ovo je samo jedan korak u toj borbi", naveo je Obradović i izrazio zahvalnost svima koji su ga podržali.

Dodao je da će po ukidanju kućnog pritvora prvo izaći iz kuće i prošetaće.

"Osetiti miris i ukus slobode, prespavaću pa ću se onda sa porodicom i advokatom posavetovati šta je najbolje za dalje", rekao je Obradović koji je u kućnom pritvoru proveo tri meseca.

Viši sud u Beogradu ukinuo je ranije danas kućni pritvor Obradoviću kome je ranije odredjena ta mera zbog sumnje da je odao poslovnu tajnu.

Kako je saopšteno iz Višeg suda, sudija za prethodni postupak donela je rešenje kojim se Obradoviću ukida mera zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora i korišćenja interneta.

"Iz obrazloženja odluke proizlazi da je sudija za prethodni postupak izvršila uvid u dostavljene spise, kao i dopis Višeg javnog tužilaštva od 18. decembra u kojem se javni tužilac nije izjasnio da li predlaže produženje ili ukidanje izrečene mere uz obrazloženje da odluku o tome ostavlja na ocenu sudu, te je našla da više ne stoje razlozi zbog kojih je okrivljenom izrečena mera, ni okolnosti predvidjene članom 211 stav 1 tačka 3 Zakonika o krivičnom postupku", navodi se u saopštenju.

Podsetio da mu je njegov dom prethodna tri meseca bio ćelija, ali da je bar imao mogućnost da spava u svom krevetu, da jede hranu koju želi i da mu u posetu dođe ko god hoće.

Upitan da li bi sa trenutne tačke gledišta, ponovio svoje postupke, Obradović je rekao da apsolutno bi, i da bi možda promenio samo neki redosled koraka.

"Ja sam sa tom dilemom davno raskrstio tako da isto bih ponovio sve što sam uradio i sada", jasan je on.

Sticajem okolnosti odluka da se merom kućnog pritvora isključi iz javnosti, Obradovića je stavila upravo u fokus.

"Neke stvari su se tu poklopile, neke stvari su se desile, i ja sam u nekom trenutku možda iracionalno mislio da sam ja baš stvarno bio predodređen da o nekim stvarima kažem. Postoje mnoge stvari koje su izašle u javnost, ali postoji mnogo veći broj svega onoga što javnost ne zna. Možda i za neku knjigu ili nešto tome slično", poručio je uzbunjivač iz "Krušika".

BONUS VIDEO:

PROGUTALA GA ZEMLJA! Nasred puta se otvorila rupa, vozač nije primetio, pa upao u provaliju! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.