Ovo su kandidati za članove Saveta REM-a
Ovo su kandidati za članove Saveta REM-a, Foto: Pritmscreen

predlozi!

Ovo su kandidati za članove Saveta REM-a

Udruženje scenskih umetnika, stručnjaka i saradnika u kulturi Srbije i Udruženje filmskih glumaca Srbije predložili su zajedničkog kandidata za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije

Objavljeno:

Odbor za kulturu i informisanje Narodne skupštine javno je pozvao na predlaganje kandidata za izbor člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije 27. novembra, a nekoliko poslaničkih grupa, udruženja, kao i Nacionalni saveti nacionalnih manjina predložilo je svoje kandidate.

Nacionalni saveti nacionalnih manjina doneli su zajednički predlog kandidata za izbor članova Saveta REM-a. Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine predložio je sekretar Sekretarijata za poljoprivredu zaštitu životne sredinu u Gradskoj upravi Subotica Aleksandra Vitkovića, dok je Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine predložio Dragomira Zupanca, slovenačkog reditelja koji živi i radi u Beogradu.

Udruženje scenskih umetnika, stručnjaka i saradnika u kulturi Srbije i Udruženje filmskih glumaca Srbije predložili su zajedničkog kandidata za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije. U pitanju je Bratislav Petković.

Petković završio je Akademiju za film, radio i televiziju na Odseku za pozorišnu režiju u Beogradu. Autor je više dramskih tekstova i filmskih scenarija izvođenih na pozorišnim scenama.

Udruženje kompozitora Srbije predlažilo je dva kandidata: Snežanu Nikolajević i Zorana Simjanovića, dok je Udruženje filmskih umetnika Srbije predložilo Božidara Zečevića.

Zečević je dramaturg, filmolog, istoričar, filma i reditelj, osnivač i glavni urednik filmskog časopisa "Filmograf". Član je Evropske filmske akademije (EFA).

Poslaničke grupe takođe su predložile svoje kandidate. Poslanička grupa Stranka moderne Srbije predložila je dugogodišnjeg novinara Nenada Zorića, Poslanička grupa Pokret socijalista - Narodna seljačka stranka - Ujedinjena seljačka stranka predložila je Dragišu Kovačevića, dok je Poslanička grupa LDP, LSV, SDA Sandžak predložila Juditu Popović, diplomiranu pravnicu koja ima višegodišnje iskustvo u advokaturi.

Srpska radikalna stranka za člana Saveta REM-a predlaže etnologa Dragomira Antonića.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.