ČANAK IZLAZI NA IZBORE, A OBJASNIO I ZAŠTO TEK SADA: Bila su ratna vremena ali sad postoji šansa!
Foto: Prentscren

ODLUKA

ČANAK IZLAZI NA IZBORE, A OBJASNIO I ZAŠTO TEK SADA: Bila su ratna vremena ali sad postoji šansa!

Čanak je ocenio da stranke koje ne žele da učestvuju na izborima sebe diskvalifikuju u političkom životu

Objavljeno:

Odluku o izlasku na predstojeće izbore Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) doneće na Glavnom odboru, izjavio je danas lider LSV-a Nenad Čanak i dodao da će se on lično zalagati za učestvovanje na izborima.

''Stranke postoje da bi izlazile na izbore, a ako nećete - pitanje je šta predlažete, šta je alternativa'', rekao je Čanak novinarima na konferenciji na kojoj je potpisan Memorandum o budućnosti Vojvodine.

Čanak je ocenio da stranke koje ne žele da učestvuju na izborima sebe diskvalifikuju u političkom životu ili se stavljaju u poziciju vanparlamentarne borbe, a to je, kaže, ulica.

''Mi smo to u jednom periodu morali da radimo, ali to su bila ratna vremena i druga koncepcija države. Mislim da u ovom trenutku to nije slučaj i da postoji šansa da se nešto uradi i to, pre svega, jačanjem, a ne slabljenjem institucija'', rekao je Čanak.

foto: Printscreen / Youtube

Dodao je da oni koji danas govore da su izborni uslovi gori nego ikada očigledno ne pamte neka ranija vremena poput, kako je naveo, izbora održanih 24. septembra 2000. godine.

''Tada su kandidate za najviše državne funkcije otimali i ubijali'', rekao je Čanak.

Kako je naveo, ono što danas jeste gore nego ikada, jeste nepoverenje u institucije i političke stranke, ali i razočaranje građana u sopstvena očekivanja.

''Očekivali su da će posle pada Miloševića ili odlaska DS da se dese čudesa, a došlo se do toga da čudesa nema i da se ništa ne može postići preko noći'', zaključio je Čanak.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.