KLERP PROSLAVIO 10 GODINA POSTOJANJA: Svečanosti je prisustvovao veliki broj gostiju!
Darko Bulatović, Foto: Grad Niš

obeležena godišnjica

KLERP PROSLAVIO 10 GODINA POSTOJANJA: Svečanosti je prisustvovao veliki broj gostiju!

Milan Ranđelović najavio je i skori završetak brojnih novih projekata

Objavljeno: 09:40h

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte obeležila je 10 godina postojanja i uspešnog rada. Svečanosti je prisustvovao veliki broj gostiju, predstavnika gradskog rukovodstva, Regionalne privredne komore, Privredno ekonomskog saveta, Univerziteta i, naravno, predstavnici investitora koji su u Niš u prethodnoj deceniji započeli poslovanje upravo zahvaljujući saradnji sa kancelarijom.

foto: Grad Niš

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović poručio je da je KLERP u velikoj meri zaslužan za činjenicu da je u prethodnih deset godina broj nezaposlenih u Nišu smanjen sa 40 000 na 22 000 koliko je sada, i da je ubeđen da će se takav trend nastaviti i ubuduće.

foto: Grad Niš

- Obeležili smo prvu deceniju rada KLERP, institucije zaslužne za veliki broj uspešno realizovanih institucija i projekata, od nemerljivog značaja za Niš. Ubeđen sam da su najbolje godine Kancelarije i Grada Niša tek pre nama - rekao je gradonačelnik.

foto: Grad Niš

Načelnik KLERP Milan Ranđelović podsetio je da je Kancelarija učestvovala u pripremi i realizaciji dolaska u Niš Jure, Leonija, Benetona, Cumtobela, Imija, Mikelsena, Džonson Elektrika i mnogih drugih, ali i u izgradnji streljane, uređenju terena u Rovčetu, fasada na javnim objektima,nalazišta Medijana, ali i Start ap centra i naravno, Naučno tehnološkog parka, kao najznačajnijeg niškog projekta u ovoj deceniji.

foto: Grad Niš

On je najavio i skori završetak brojnih novih projekata, poput Ekspo centra, Delta sitija, multifunkcionalne dvorane kulture, kao i dolazak novih investitora, što su planovi koji će, kako je rekao, zasigurno biti realizovani u vrlo kratkom roku i definisati razvoj Niša i u narednim decenijama kao grada naprednih tehnologija.

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji se finansira iz budžeta Grada Niša.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.