MOLILA SAM GA, ON JE BIO PROTIV TOGA: Ana Brnabić kaže da je ubedila Vučića da pomeri izbore maksimalno moguće
Ana Brnabić i Aleksandar Vučić, Foto: Beta / Slobodan Miljević

ubedila ga

MOLILA SAM GA, ON JE BIO PROTIV TOGA: Ana Brnabić kaže da je ubedila Vučića da pomeri izbore maksimalno moguće

Ona je zahvalila predsedniku Srbije što je, kaže, prihvatio njenu molbu da se izađe u susret delu opozicije i zahtevima evroparlamentaraca

Objavljeno:

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je lično zamolila predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se "maksimalno moguće" pomeri održavanje izbora, ali u skladu sa Ustavom i zakonom.

"Mogu da kažem da je predsednik bio protiv toga, ali pošto radimo kao tim, on je verovao svom timu i prihvatio moju molbu, iako je smatrao da je za SNS bilo bolje da se izbori održe što ranije", rekla je Brnabićeva u Vladi Srbije.

Ona je zahvalila predsedniku Srbije što je, kaže, prihvatio njenu molbu da se izađe u susret delu opozicije i zahtevima evroparlamentaraca.

Juče je predsednica Skupštine Maja Gojković rekla da su se predstavnici vlasti i opozicije dogovorili, u dijalogu kojem posreduje EU, da parlamentarni izbori ne budu u martu.

Čestitke građanima za poboljšanje kreditnog rejtinga

Ana Brnabić je čestitala je građanima Srbije poboljšanje kreditnog rejtinga sa nivoa BB na BB+, navodeći da to znači poboljšanje kvaliteta života građana, bolje zarade, više stranih i doamaćih investicija, povoljnije kamate i više ulaganja u infrastukturu, škole i bolnice.

"Za građane to znači još više posla, kvalitetniji život i bolje zarade, više investicija i zato im čestitam na ovoj fenomenalnoj vesti", poručila je Brnabićeva.

Ona je istakla da, ukoliko se ovako nastavi, Srbija bi sledeće godine mogla da dođe do investicionog rejtinga što će, kako je ocenila, biti istorijski uspeh.

"Ovo je uspeh, ne samo vlade, predsednika Srbije, nezavisnih institucija, već svih građana poslodavaca, sindikata, svih nas koji smo radili zajedno da dođemo do ogromnog priznanja", istakla je predsednica Vlade Srbije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Rts)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.