Dačić i Đorđević izvisili! Evo koga će Vučić postaviti za novog ministra odbrane! (FOTO)

Baš se dobro pokazao

Dačić i Đorđević izvisili! Evo koga će Vučić postaviti za novog ministra odbrane! (FOTO)

Mislite da je on zaslužio mesto ministra?
Objavljeno: 10:06h

Dosadašnji ministar za rad Aleksandar Vulin zasad slovi kao najozbiljniji kandidat za ministra odbrane u novoj vladi, pišu domaći mediji. Ovo je potvrđeno iz više nezvaničnih izvora bliskih lideru SNS -a Aleksandru Vučiću. SNS sprema krivične prijave protiv pobunjene opozicije: Čedu, Borisa i Čanka ne pominju (FOTO) - Vučić nije još uvek vodio nikakve razgovore o kadrovskim rešenjima u Vladi s obzirom na to da još nisu počeli ni razgovori sa strankama koje bi trebalo da uđu kao koalicioni partneri. Zna se da će sa SVM biti dogovora, dok je što se tiče SPS sve zasad nepoznanica. Održao je neformalni sastanak s užim krugom saradnika sa svoje liste i ukratko bi se moglo reći da ni on sam nije zasad doneo nikakvu konačnu odluku - kaže izvor.

Kako dodaje, "neke stvari se ipak donekle znaju", poput Vulina koji je i pre izbora bio jedno od najizvesnijih rešenja za ovo mesto, ali i da su osim njega na ovo mesto oko bacili i drugi, poput lidera socijalista. - Iako se zasad ne zna ni da li će SPS u vladu sa SNS i ovog puta, poznato je da bi Ivica Dačić voleo da vodi vojsku. To se šuškalo još u vreme kad izbori nisu ni bili raspisani. Tako se i dosadašnji šef diplomatije poverio svojima da on ne bi bio loše rešenje za Ministarstvo odbrane - objašnjava izvor. Ipak, on za to gotovo da nema nikakve šanse.
- Kada je reč o resorima odbrane i policije, to je ono što svako iole upućeniji zna da Vučić ni u jednoj raspodeli karata ne bi prepustio ljudima van svoje stranke i liste. Ti resori nisu ni u ponudi za pregovaranje. Lider Pokreta socijalista, iako nije iz njegove stranke, svakako je nastupao na izbornoj listi SNS i oduvek je važio za čoveka koji uživa veliko Vučićevo poverenje. Ipak, osim što ga smatra za prijatelja, svakako je bitno i to što je Vučić nekoliko puta isticao da je izuzetno zadovoljan kako je Vulin radio tokom migrantske krize - objašnjava naš izvor. Zoran Đorđević, koji je poslednja tri meseca kao privremeno rešenje od smene Bratislava Gašića ministar odbrane, kako kažu, poznaje sistem s obzirom na to da je od 2012. državni sekretar u ovom ministarstvu i nije dosad napravio neki gaf koji bi štetio stranci u čijem glavnom odboru je član. Ipak, on nije viđen kao rešenje na duže staze za ovu funkciju.
Niko od njih juče nije hteo da komentariše ove informacije. . Iako je Jadranka Joksimović to svojevremeno odlučno demantovala, šuškanja da je htela resor odbrane bila su poprilično glasna, te su ih i zvanično komentarisali pojedini funkcioneri SNS. Međutim, u prethodnom periodu nakon Gašićeve smene postalo je jasno da je Vučić ne vidi na tom mestu. (Espreso.co.rs/ Blic. rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.