UŠLI SMO U VILU GDE JE UMRLA TITOVA JOVANKA BROZ! Zatekli smo RUŠEVINU i otkrili mnoge MUTNE stvari (FOTO)
Jovanka Broz, Foto: EPA / Srdjan Suki, Printscreen/Google Maps

EKSKLUZIVNO!

UŠLI SMO U VILU GDE JE UMRLA TITOVA JOVANKA BROZ! Zatekli smo RUŠEVINU i otkrili mnoge MUTNE stvari (FOTO)

Šta je sad ovo?

Objavljeno:

Vila u kojoj je živela do smrti supruga Jospia Broza Tita Jovanka Broz punom parom se rekonstruipše i bukvalno nema stvari koja nije obuhvaćena obnovom.

Šest godina je prošlo od kako je Jovanka Broz u bedi, nemaštini, u oronuloj vili preminula, a sada je vila preko puta Kraljevskog dvora počela da se rekonstruiše.

Niko ne zna zbog čega, zbog koga i u koje namene, te smo rešili da odemo do čuvene vile kako bi se na licu mesta uverili šta je sa radovima.

Međutim, ono što smo tamo zatekli veoma je potresno. Nekadašnja vila koja je već poslednjih nekoliko decenija bila zrela za sanaciju doživljava svoju drugu mladost. Sve do sada država u čijem je vlasništvu ovo zdanje za to nije imala sluha, jer je u njoj živela drugarica Jovanka.

1 / 6 Foto: Espreso.co.rs

Svi prozori i stolarija su povađeni, na njihovo mesto dolaze novi, restauira se ograda oko kuće, menja se zarđala kapija na ulazu, fasada se renovira, pa čak i lep park ispred same vile.

Međutim, onoga što fali, a prema odredbama zakona bi moralo da bude na svakom objektu koji se gradi, jeste tabla sa investitorom, namenom i svim drugim podacima.

Nje, kako smo se na licu mesta uverili nema i nije nikada postavljena.

Razgovarali smo sa dva radnika koje smo zatekli, a oni su nam rekli sledeće:

"Koristimo lepo vreme da što je više moguće uradimo. Ne znamo ko je vlasnik, da li je država ili neko drugi, to nas ne zanima. Nama je rečeno da sve radimo i da se ovaj objekat radi po principu "ključ u ruke", to je sve što znamo. Da li će je posle prodati nekome to nas ne zanima", rekao nam je majstor Jovan (63).

1 / 6 Foto: Espreso.co.rs

Direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić, rekao je ranije u izjavi za beogradske medijet da se zdanje sređuje kao reprezentativna državna vila.

"Na vili u Ulici kneza Aleksandra Karađorđevića 75 vrši se nužna sanacija delova krova i fasade, u cilju sprečavanja daljeg propadanja objekta do privođenja novoj nameni", kažu u Upravi za zajedničke poslove republičkih organa, koja od 2006. gazduje kućom od 750 kvadrata.

Kako saznajemo radovi se finansiraju iz budžetskih sredstava opredeljenih za održavanje objekata u vlasništvu države.

foto: Profimedia

Ipak, ono što brine je to što niko ne zna koji je rok za završetak radova.

Prema zvaničnim podacima za ovu kuću u budžetu za 2019. izdvojeno je 15 miliona dinara, a novac je planiran, kako se navodi u u obrazloženju budžetske stavke, za kompletnu rekonstrukciju od podruma do krova, i zamenu metalne ograde i dvorišne kapoije.

Evo kako je ranije izgledala:

1 / 6 Foto: prentscreen, mup.gov.rs

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.