DAĆE BOG DA SRBIJA PONOVO POSTANE KRALJEVINA! Patrijarh Irinej OTKRIO je svoje želje Karađorđevićima (VIDEO)
Patrijarh Irinej i prestolonaslednik Aleksandar, Foto: Espreso.co.rs

EKSKLUZIVNO!

DAĆE BOG DA SRBIJA PONOVO POSTANE KRALJEVINA! Patrijarh Irinej OTKRIO je svoje želje Karađorđevićima (VIDEO)

Evo šta je rekao patrijarh Irinej...

Objavljeno:

Patrijarh srpski Irinej danas je predvodio liturgiju na Kraljevskom dvoru, povodom krsne slave porodice Karađorđević Svetog Andreja Prvozvanog.

On je nakon pričesti održao govor u crkvi u kompleksu Kraljevskog dvora i tom prilikom pomolio sa da Srbija ponovo postane kraljevina.

Obraćajući se prestolonasledniku Aleksandru II Karađorđevićem i njegovoj supruzi, princezi Katarini, patrijarh Irinej rekao je sledeće:

- Sveti Nikola je vratio vid Stefanu Dečanskome, neka i vama povrati ono što ste nasledili, a što vam je oduzeto. Srpski narod je naučio da ima svog kralja, cara, to je u biti našeg naroda i istorije. Nadamo se da ćemo dočekati, ako ne mi, onda neko drugi i da će doći vreme kada će opet na čelu našeg naroda biti onaj koji se naziva kraljem ili carem i da vodi narod svoj putem božijim.

1 / 5 Foto: Espreso.co.rs

Patrijarh je istakao da je u biti naroda da jednoga dana, "ako treba i za nekoliko generacija, da zbaci predsednika i ponovo postane monarhija".

On je tako ponovio svoj stav i molitve da Srbija ponovo postane monarhija na čelu sa carem ili kraljem koji je više puta do sada istakao.

Pogledajte kako je izgledalo obraćanje patrijarha Irineja prestolonasledniku Aleksandru u videu od 1:40:

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.