HANDKE NEĆE NIŠTA IZGUBITI ŠTO NEĆE VIDETI DŽAMAHIRIJU NA BALKANU! Vulin oštro isprozivao Sarajevo zbog NOBELOVCA
Aleksandar Vulin, Foto: AP

PALE SU TEŠKE REČI!

HANDKE NEĆE NIŠTA IZGUBITI ŠTO NEĆE VIDETI DŽAMAHIRIJU NA BALKANU! Vulin oštro isprozivao Sarajevo zbog NOBELOVCA

Izneo je svoj stav...

Objavljeno:

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin reagovao je na odluku Skupštine Kantona Sarajevo da proglasi za personu non grata Petera Handkea.

"Histerija koju je izazvala dodela Nobelove nagrade Peteru Handkeu pokazala je da mržnja koja je decenijama vodila svetsku politiku prema Srbima i dalje živi i da jača. Niko ne raspravlja o Handkeovom delu ali svi raspravljaju o Handkeovoj odluci da ne mrzi Srbe. Njegova veličina nije u ljubavi prema Srbima već u hrabrosti da odbije da po naredjenju mrzi Srbe", izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji, kao član delegacije Srbije boravi u zvaničnoj poseti Atini, odgovarajući na odluku Kantona Sarajevo da nobelovca Handkea, na predlog poslanika Stranke demokratske akcije, proglasi personom non grata.

"U Sarajevu, gradu koji sebe voli da predstavlja kao grad otvoren za sve, gradu koji voli da misli o sebi kao multikulturalnom ali bez odgovora na pitanje zašto u njemu više ne žive desetine hiljada Srba, u takvom Sarajevu Handkeu je odlukom odbornika SDA zabranjen dolazak. Handke neće izgubiti ništa što neće imati priliku da vidi kako izgleda džamahirija na Balkanu, ali Sarajevo će izgubiti mnogo jer neće upoznati hrabrog i mudrog čoveka. Hrabrost i mudrost, osobine koje tako bolno nedostaju odbornicima SDA u Sarajevu", izjavio je ministar Vulin.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.