VUČIĆEVE REČI SU DUBOKO DIRNULE SVE GRKE: Ovo je predsednik Srbije rekao na SVEČANOJ VEČERI U ATINI!
Vučić u Atini, Foto: BETA/Dimitrije Goll

POSETA

VUČIĆEVE REČI SU DUBOKO DIRNULE SVE GRKE: Ovo je predsednik Srbije rekao na SVEČANOJ VEČERI U ATINI!

On je dodao da, ako bi kao predsednik ili premijer Grčke analizirao situaciju u regionu, primetio bi da njegova zemlja ima mnogo interesa i partnera u regionu

Objavljeno:

Grčka uvek može da računa na Srbiju i srpski narod, poručio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svečanoj večeri u Atini, koju je u njegovu čast pripredio predsednik Grčke Prokopis Pavlopulos.

Vučić je na večeri konstatovao da kada razgovaramo jedni s drugima, s vremena na vreme pokazujemo manje poštovanja i uvažavanja nego što pokazujemo prema drugima, jer smo prijatelji pa onda, kako je naveo, ništa nije važno.

On je dodao da, ako bi kao predsednik ili premijer Grčke analizirao situaciju u regionu, primetio bi da njegova zemlja ima mnogo interesa i partnera u regionu.

"Ako pričamo o prijateljima, ima jedan na kojeg uvek možete da računate, a to je Srbija i srpski narod. Ako bih rekao nešto u ime običnog Srbina, muškarca ili žene, imamo mnogo dobrih partnera u regionu i mnogo interesa u regionu, ali imamo jednu naciju i jednu zemlju koja je uvek bila uz nas, a to je Grčka i grčki narod", rekao je Vučić.

On je naglasio da se pravi prijatelj prepoznaje u teškim vremenima u istoriji.

"Vidite koliko je veran srpski narod, srpska nacija i srpska država grčkom narodu i grčkoj državi. Hvala što ste nam pomogli, hvala što ste nas podržali, možete uvek da računate na nas i uvek ćemo biti s vama", rekao je Vučić i zahvalio grčkim domaćinima na toplom prijemu.

Obraćajući se svom, kako je rekao, dragom prijatelju Aleksandru, grčki predsednik Pavlopulos ocenio je da večerašnji sastanak i večera stavljaju pečat na posetu srpskog predsednika Atini i na izuzetan nivo odnosa između dve zemlje.

On je izrazio nadu da će ti odnosi biti još dublji i snažniji i da će se saradnja nastaviti što će, kako je naveo, biti dobro ne samo za dve države i narode, već i za "učvršćivanje mira i stabilnosti u našem uznemirenom regionu, čije avanture treba da ostavimo iza sebe i da gledamo napred ka onome što nas ujedinjuje i što nam pokazuje naš zajednički put".

Pavlopulos je naglasio da je Srbija učinila značajne korake po pitanju puta ka EU i otvorila mnoga, značajna poglavlja u pregovorima s Eu.

"Ostalo je da otvorite i druga, mi ćemo vas podržati, jer vi ste dosledni na ovom putu i zato što imamo dužnost da vam damo bilo kakvu pomoć koja vam je potrebna", rekao je Pavlopulos.

On je predsedniku Srbije poželeo zdravlje, snagu i uspeh u radu i da ga čitav srpski narod sledi na putu ka EU i ka ekonomskom razvoju i blagostanju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.