MILOŠ VUČEVIĆ: Vučić je za SNS ono što je Mesi za Barselonu, ne sme da ode
Miloš Vučević, Foto: Grad Novi Sad

GRADONAČELNIK NOVOG SADA

MILOŠ VUČEVIĆ: Vučić je za SNS ono što je Mesi za Barselonu, ne sme da ode

I na lokalnim izborima, ali i na republičkim će biti velika konkurencija, i sa levog i sa desnog spektra

Objavljeno: 07.12.2019. 12:45h

Najavljeni bojkot izbora dela opozicije neće uticati na izlaznost, smatra potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji kaže da će na izborima učestvoavati znatno veći broj izbornih lista nego što se pretpostavlja.

"I na lokalnim izborima, ali i na republičkim će biti velika konkurencija, i sa levog i sa desnog spektra. Ne vidim da će tema bojkota biti dominantna, osim možda agresivnujeg političkog ponašanja političke skupine koja će pokušati da izbegne izlazak", kaže Vučević za "Blic".

Na pitanje koliko izlaznost očekuje na izborima, Vučević je rekao da misli da će biti slična dosadašnjim. Upitan kako gleda na "ekstremnu podelu u društvu", Vučević je rekao da ne misli da je društvo podeljeno, već se ta slika stvara u medijima.

"To je moj stav i mislim da je manje podeljeno nego što se prikazuje. Ako imate odnos 80:20 u podršci, onda to nije podela. Ne govorimo o toj podeli, govorimo o mržnji", kaže Vučević. On je potvrdio da će u SNS biti promenjeni određeni ljudi, kao i da je taj proces u stranci konstantan.

"Mislim da ćete videti da će stranka već kroz liste i za Narodnu skupštinu i za lokalne parlamente pokazati nemali broj novih ljudi koji će biti kandidovani", kazao je. Kao razloge za promene Vučević je naveo nedovoljnu angažovanost, loš rad, loše rezultate, lošu atmosferu i pritužbe građana.

Na pitanje da prokomentariše najavu predsednika SNS Aleksandra Vučića da će se za dve godine povući sa tog mesta, Vučević je rekao da to ne bi bilo dobro ni za SNS ni za Srbiju.

"Ne vidim racionalno obrazloženje za to, ali čućemo šta će reći. Ne verujem da to treba da se desi. Nije dobro ni za SNS ni za Srbiju. To je čovek koji ima najjači politički legitimitet, snagu i kapacitet, ne treba da se povuče. Zašto bi Barselona promenila Mesija?", upitao je potpredsednik SNS.

Bonus video:

(Espreso.rs/Kurir/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media