ČLANOVI PREDSEDNIŠTVA SPO PRISUSTVOVALI NA EVROPSKOM MOLITVENOM DORUČKU: Evo ko se sve odazvao pozivu!
Razmenjeni su stavovi o izazovima koji utiču na region Zapadnog Balkana kao i mogućnostima za razvoj naših lokalnih zajednica i čitavog regiona, Foto: Printscreen Youtube

zanimljiva poseta

ČLANOVI PREDSEDNIŠTVA SPO PRISUSTVOVALI NA EVROPSKOM MOLITVENOM DORUČKU: Evo ko se sve odazvao pozivu!

Svi sagovornici su istakli da je važno da se EU drži ideje pristupnih pregovora, ali i da je bitno saslušati pozicije zemalja članica kada je reč o izmenama u okviru tog procesa

Objavljeno:

Na poziv poslanika Evropskog parlamenta Petera van Dalena članovi Predsedništva SPO Aleksandar Cvetković, Milan Urošević, Avro Osmajlić i učestvovali su na 22. Evropskom molitvenom doručku. Predstavnici SPO su tokom boravka u Briselu istakli potrebu za daljom podrškom evropskih institucija Srbiji.

Na marginama skupa održanog u Evropskom parlamentu, u razgovorima sa doskorašnjim i novoizabranim poslanicima Evropskog parlamenta, predstavnicima poslovnih i humanitarnih evropskih organizacija, kao i Dejvidom Bizlijem, nekadašnjim guvernerom Južne Кaroline a danas izvršnim direktorom Svetskog programa za hranu Ujedinjenih nacija naglašena je važnost da se jasnije pokaže Zapadnom Balkanu da ga EU želi na svojoj strani i da se vidi interes u približavanju zemalja regiona Uniji.

Svi sagovornici su istakli da je važno da se EU drži ideje pristupnih pregovora, ali i da je bitno saslušati pozicije zemalja članica kada je reč o izmenama u okviru tog procesa. Razmenjeni su stavovi o izazovima koji utiču na region Zapadnog Balkana kao i mogućnostima za razvoj naših lokalnih zajednica i čitavog regiona.

Učesnik 22. Evropskog molitvenog doručka u Briselu bio je i Ivan Đoković, potpredsednik pokrajinske Vlade Vojvodine. Evropski molitveni doručak može se smatrati drugim po značaju i važnosti u odnosu na tradicionalni molitveni doručak u Vašingtonu čiji je domaćin predsednik SAD.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.