ALBANCI NAJBRUTALNIJE DOSAD IZVREĐALI VUČIĆA: Ovo je stvarno otišlo PREDALEKO!
Aleksandar Vučić, Foto: Prentscren

oštro

ALBANCI NAJBRUTALNIJE DOSAD IZVREĐALI VUČIĆA: Ovo je stvarno otišlo PREDALEKO!

Albanci nemaju milosti

Objavljeno:

Političari u Prištini reagovali oštro na izjavu Vučića da je zastrašujuće to što je bivši ministar Ivan Todosijević osuđen na dve godine zatvora zbog izjave.

Podsetimo, zatvorsku kaznu od dve godine je bivši kosovski ministar Ivan Todosijevič dobio zbog izjave da je za zločin u Račku izmišljen. Presudu je juče komentarisao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji ju je ocenio kao zastrašujuću.

- Svi članovi Srpske liste ponoviće, ja ponavljam sada, fabrikovanje zločina u Račku gde je sve falsifikao onaj belosvetski prevarant i lopov Voker, to ću da ponavljam svaki dan. Hoću da vidim da li mogu sve da nas osude i hoće li da izbrišu istinu - rekao je Vučić.

Usledila je i reakcija političara u Prištini. Tako je predsednik tzv. Kosova Hašim Tači rekao da se "genocidna politika Srbije ne može odbraniti, već je treba osuditi", a odlazeći kosovski premijer Ramuš Haradinaj napisao je na Tviteru da je "masakr u Račku 1999. godine zaprepastio svet".

On smatra da Vučićevo negiranje pokazuje da Srbija, kako kaže, "čuva Miloševićev genocidni mentalitet". Diplomatska predstavnica Prištine u SAD Vljora Čitaku je napisala da su "izjave koje negiraju zločin sramota za Srbiju", a izjavu Vučića nazvala "ludilom".

Iz Srpske liste najavljuju da će pozvati sve srpske predstavnike da napuste kosovske institucije ako presuda protiv Ivana Todosijevića postane pravosnažna.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / B92 / Prva.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.