OVO MOĆNO ORUŽJE PRAVIĆE SRBI I PUTINOVI SPECIJALCI! Rusija i Srbija proizvodiće JAKE MAŠINE od kojih strepi BALKAN
Vojska Srbije, ilustracija, Foto: Nemanja Pancic / Wikipedia

OTKRIVAMO

OVO MOĆNO ORUŽJE PRAVIĆE SRBI I PUTINOVI SPECIJALCI! Rusija i Srbija proizvodiće JAKE MAŠINE od kojih strepi BALKAN

Evo u čemu će sarađivati vojne industrije dve zemlje

Objavljeno:

Rusija i Srbija postaju braća po oružju. Ovo bi mogao da bude epilog posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Sočiju i razgovora s predsednikom Rusije Vladimirom Vladimirovičem Putinom.

Naime, kako je najavljeno, Srbija i Rusija zajedno će proizvoditi oružje, uključujući i složenije borbene sisteme.

Ovu vest danas je potvrdio i ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski. On je naveo da plan postoji, ali da ruski predsednik nije konkretno otkrio o čemu je reč.

Ambasador je dodao i da postoji plan zajedničke proizvodnje nekih složenijih borbenih sistema.

Kako saznaje Espreso.co.rs iz izvora u Vojsci Srbije, postoji plan da ruski i srpski inženjeri iz namenske industrije zajedno rade na oklopnim transporterima, borbenim vozilima pešadije, ali i na izradi kompletnog vozila ili pojedinih agregata, nekih delova tih vozila.

foto: Prentscren

- Postoji više segmenata gde bi Rusi i Srbi mogli da udruže snage, čak je jedna od mogućnosti i pravljenje teških kamiona koji bi se istovremeno koristili u civilne, ali i vojne svrhe - kaže nam naš izvor.

Prema njegovim rečima, ovde bi se saradnja mogla konkretno odvijati na kamionima "Kamaz" koje je Srbija već uvezla iz Rusije, a oni su stvoreni za prevoženje samohodne haubice "Nora 52B".

- To su neki od vidova gde bi mogla ova saradnja da se odvija. Takođe VTI ima mnogo projekata koji bi mogli da se rade u saradnji s prijateljima iz Rusije.

Podsetimo, Rusija iz Srbije već uvozi artiljerijsku municiju, kalibra 155 milimetara, zato što ona u svom standardnom kalibru ima kalibar 152. To je bio kalibar ruske, sovjetske armije i Varšavskog pakta. Dakle, Rusi nisu pravili 155, a mi ga pravimo, i sad je, verovatno, njima taj kalibar potreban i oni ga kupuju od Srbije.

Takođe, jedan od vidova ruske i srpske saradnje je i remont "migova" u kom učestvuju stručnjaci sa VTI, ali i izrada bespilotnih letelica namenske industrije u Srbiji u kojoj su pored Kineza tkaođe uključeni i Rusi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.