SRBIJA DOBIJA JOŠ JEDAN AUTO-PUT! Vučić otvorio radove na TRASI Ruma-Šabac-Loznica (VIDEO)
Aleksandar Vučić, Foto: Prentscren

VELIKA STVAR!

SRBIJA DOBIJA JOŠ JEDAN AUTO-PUT! Vučić otvorio radove na TRASI Ruma-Šabac-Loznica (VIDEO)

Važan put...

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas početku radova na izgradnji autoputa i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica.

Obeležavanje početka radova, u blizini Šapca, počelo je u 12 časova. Radovi će početi, kako je ranije najavljeno, kod Šapca gde će se graditi novi most na Savi.

Komercijalni ugovor za izgradnju autoputa Ruma-Šabac i brze saobracajnice Šabac-Loznica potpisan je 19. novembra sa azerbejdžanskom kompanijom Azvirt. Ukupna dužina ove saobraćajnice je 77 kilometara, a procenjena vrednost realizacije ovog projekta je 467,5 miliona evra.

Izgradnja auto-puta Ruma-Šabac i brze saobracajnice Šabac-Loznica jedan je od prioritetnih projekata u drumskom transportu, s obzirom da je reč o projektu koji je važan za razvoj i povezivanje Srema, Mačve i zapadne Srbije i Vojvodine, ali i ovog dela Srbije sa regionom, pre svega sa BiH.

Trasa budućeg državnog puta IB reda je utvrđena na osnovu generalnog projekta, plana područja posebne namene i usaglašavanja sa predstavnicima lokalne samouprave.

Projekat je podeljen na tri deonice: deonica 1 auto-put Ruma - Šabac dužine 21,14 kilometara, deonica 2 most preko reke Save dužine 1.327,5 metara i deonica 3 brza saobraćajnica Šabac-Loznica dužine 54,58 kilometara.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.